Hlavní obsah

Červenka si zvyká na obličejový kryt. Jídlo hážu v puse dozadu, usmívá se reprezentační kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nevybíravém zákroku Rakušana Nickla v utkání Euro Hockey Challenge ve Vídni si musí kapitán českého národního týmu Roman Červenka teď zvykat na celoobličejový kryt, což pro něj není zcela komfortní.

Roman Červenka promluvil o svém zranění. Kvůli obličejovému krytu se mu hůř dýchá a hůř vidíVideo: Sport.cz

 
Článek

„V normálním životě už je to docela v pohodě. Zranění není vážné. Na ledě to mám teď poněkud těžší. S krytem na obličeji trochu hůř vidím a o něco hůř se mně dýchá. Ale třeba mám jen špatnou fyzičku a bude to i potom stejné," vtipkuje sedmatřicetiletý útočník.

Červenka najisto počítá se startem na nadcházejících Českých hokejových hrách v Brně. „Nějaký čas to s krytem určitě vydržím. A po brněnském turnaji mně už snad doktoři dovolí ochranu obličeje odložit. Aspoň jsme tak domluveni. Ale uvidíme," přemítá hráč švýcarského Rapperswilu.

Červenka válí ve Švýcarsku. Umí, co vás žádný skills kouč nenaučí a co mladým nejčastěji chybí. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

K faulu, po němž mu tekla silně krev z nosu a má na něm tržnou ránu, se už Červenka nechce příliš vracet. „Byl za rozhodnutého stavu naprosto zbytečný. A já se vůči tomu ani moc nemohl bránit. Maximálně jsem mohl nechat puk pukem a připravit se na náraz. Už se stalo. Žádné omluvy od rakouského hokejisty jsem se nedočkal," prozradil Červenka.

O koho máme zájem z Bostonu, neprozradím, tají Kari Jalonen. Stav marodů se zlepšuje.Video: Sport.cz

Musel navštívit zubaře. „Zuby jsem měl takové namáčklé. Vyřešilo se to rychle. Důkladněji se mně na to podívá až po sezoně. Jíst můžu všechno, jen si musím sousta v puse házet dozadu. To jsem ale dělal i předtím," neztrácí dobrou náladu.

I Červenku šokovalo vyřazení Bostonu s Čechy Pastrňákem, Krejčím či Zachou hned v úvodním kole play off NHL s Floridou. „Samozřejmě že jsem to vůbec nečekal. Přál jsem klukům, aby došli ve vyřazovacích bojích co nejdál. Nebo spíš, aby Stanley Cup vyhráli. Ale takový je hokej, k překvapením v něm občas dochází," ví dobře.

Jelikož nebylo play off, je pro mě reprezentace vrcholem sezony, říká posila z NHL Dominik KubalíkVideo: Sport.cz

Čeští hráči Bostonu by tak nyní mohli posílit národní mužstvo. Reprezentačním trenérům se nabízí možnost dát pro blížící se mistrovství světa v Rize a v Tampere Červenku znovu dohromady s Pastrňákem a Krejčím. Před rokem vytvořili údernou elitní útočnou formaci a táhli tým na šampionátu ve Finsku k bronzovým medailím. „Krejča měl být zraněný, tak uvidíme. Realizační tým kluky určitě osloví. Já jsem s nimi občas taky v kontaktu, takže je možné, že si napíšeme nebo zavoláme," plánuje.

Reklama