Hlavní obsah

Češi byli zklamáním. Jen vybledlá kopie Finů, kritizují ve Švédsku národní tým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední světový šampionát skončil pro hokejisty Švédska historickým fiaskem v podobě vyřazení už v základní části turnaje, o to větší úleva a nadšení panuje ve skandinávské velmoci po vydařeném vstupu do letošního MS. Po nedělním vítězství nad Českou republikou 5:3 tamní experti i média tým Tre Kronor chválí, zatímco výkon české reprezentace zůstal pro Seveřany za očekáváním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - ŠvédskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

„Úspěch týmu Tre Kronor! Porazil top mužstvo," hlásí ve svém titulku list Expressen. „Silná druhá třetina vydláždila cestu ke třem bodům proti České republice," vyzdvihl deník pasáž z úvodu druhé třetiny, kdy Švédové v rozmezí šesti minut otočili duel třemi góly.

„Myslím, že jsme je přejeli," cituje dále list autora gólu na 2:1 Emila Bemströma z rozhovoru pro TV6.

Hodnotíme zápas se Švédy v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

„Po trochu mdlé premiéře proti Rakousku (3:1) byla Česká republika pro nás opravdovým testem. A hráči Tre Kronor z něj vyšli na výbornou. Přesilovky byly najednou smrtící," chválí ve svém komentáři Hans Abrahamsson pro Aftonbladet.

„Švédsko mělo ze začátku trochu problémy s českým týmem, který hrál téměř bez forčekingu. Seřadil se vždy ve středním pásmu, jakmile byl bez puku. Často vypadal celek Kariho Jalonena jako ten finský jeho jmenovce Jukky. Šlo ale o hodně vybledlou kopii, bez opravdového plánu. I když ze začátku dokázal těžit ze švédských chyb," stojí dále v komentáři.

„Češi začali být brzy pasivní a Švédsko převzalo kontrolu nad zápasem. Vítězství nad Českou republikou nám dává excelentní pozici do dalšího průběhu mistrovství. O dost jinou, než byla před rokem, kdy jsme měli po dvou zápasech na kontě bodů nulu," vrací se komentátor k loňskému průšvihu.

Češi už vystřídali na MS všechny tři brankáře. Kdo by měl být jedničkou proti Rakousku? Řešíme v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

Podobně se vyjadřuje k zápasu i expert televize SVT a bývalý hráč NHL Jonas Andersson. „Česká republika byla pro mě zklamáním. V prvních dvou třetinách hrála příliš defenzivně a pasivně. Myslím, že kouč Kari Jalonen bude muset udělat změny," myslí si Andersson.

„Tohle vítězství je velmi důležité. Všichni si pamatujeme, co se stalo loni, kdy Švédsko ani nepostoupilo ze skupiny. Výhra je podstatná také v tom, že bude obrovskou výhodou, kdybychom se ve čtvrtfinále vyhnuli Kanadě a Švýcarsku," upozorňuje expert.

Co musí Češi zlepšit do zápasu s Rakouskem? Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

Ve švédském tisku se také hodně přetřásá obří vlna omluvenek hráčů z NHL, které si musí kouč Johan Garpenlöv ze svých plánů škrtat. Proti Čechům postavil jen tři kompletní formace. Podle švédských médií se mu omluvilo z různých důvodů celkem 29 hráčů z nejlepší ligy světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články