Hlavní obsah

Česká trojice je v NHL na pokraji vyřazení. Šance pro národní tým na MS?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv hokejové mistrovství světa v Rize a Tampere startuje již tento pátek a reprezentace zveřejnily soupisky hráčů, stále tu jsou očekávání, zda se povede zlanařit některé hráče z NHL, kterým v dohledné době skončí sezona. Několik variant se nabízí i pro český národní tým, jenž má na soupisce ještě dvě volná místa. „Jednoznačně Ondřej Palát,“ říká s přesvědčením bývalý reprezentant Radek Duda. V hokejovém pořadu Příklep padlo i jméno Davida Kämpfa, který je s Torontem rovněž na pokraji vyřazení z play off.

Na koho ze zámoří ještě čekat pro mistrovství světa? Otázka v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

S ambicemi New Jersey na postup do semifinále to vypadá bledě. Ďáblové v sérii proti Carolině prohrávají již 1:3 na zápasy a v případě vyřazení skončí sezona české dvojici brankáři Vítku Vaněčkovi (u něhož však možnost startu na MS zhasla poté, co ve čtvrtek napsali trenéři na soupisku tři gólmany) a útočníkovi Ondřeji Palátovi. Nabízí se tedy varianta, že by si letošní ročník mohl prodloužit v dresu národního týmu na MS v Rize a Tampere.

„Ondřej Palát jednoznačně. Jeho vůdcovství je fantastické. Za mě musí Martin Havlát udělat všechno pro to, aby přijel. Je to klíčový hráč, který by Červajsovi pomohl vést tým k vysněnému cíli. Obrovsky ho budou respektovat i spoluhráči. Má toho za sebou spousta, hodně důležitých bitev, což možná nemá ani celý tým," poukazuje Duda na velezkušeného Paláta, který dvakrát vyhrál Stanley Cup v dresu Tampy Bay.

Příklep s bývalým reprezentantem Radkem DudouVideo: Sport.cz

Na pokraji krachu v play off je také Toronto, které proti Floridě rovněž prohrává 1:3 na zápasy a nyní se pokouší o zázrak. Celek z Východní konference má v mužstvu Davida Kämpfa, který by se české reprezentaci rovněž mohl hodit. „Měli bychom o něj stát už jen kvůli jeho schopnostem na vhazování. Loni se osvědčil i v oslabení," říká šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Souhlasí také hokejový světoběžník Duda. „Za mě to samé. Kampf je fantastický hráč. Bojovník a obrovské překvapení, jakou kariéru udělal. Toronto mu svědčí," přikyvuje bývalý reprezentant, pro kterého je postup podceňované Floridy, která již v osmifinále vyřadila rozjetý Boston, prakticky hotová věc.

Český tým má aktuálně na soupisce ještě dvě volná místa. Zaplní je právě hráči z NHL, nebo se ukáže na dvojici Martin Kaut - Daniel Voženílek, kteří jsou v dějišti šampionátu a na svou šanci čekají?

Reklama

Související témata: