Hlavní obsah

Itálie - Dánsko 1:2SESTŘIH: Dánové splnili roli favoritů, Italové i potřetí bez bodů

Hokejisté Dánska porazili na mistrovství světa v Helsinkách Itálii 2:1 a připsali si v skupině A druhou výhru ze tří utkání. Rozhodl o tom v čase 41:46 útočník Mathias Bau Hansen. Italové ani ve třetím vystoupení na turnaji nebodovali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Itálie - DánskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Dánové o úvodní kanonádě proti Kazachstánu (9:1) a následné vysoké prohře se Švýcarskem (0:6) splnili proti Italům po boji roli favorita. Soupeř ale dlouho odolával. Italové, kteří si připsali porážky se Švýcary (2:5) i s Kanadou (1:6), odolali při Petanově trestu a v 15. minutě za ně nebezpečně pálil z kruhu Insam.

V čase 15:54 právě při Insamově trestu už ale Seveřané otevřeli skóre. Přes stínícího Bau Hansena se trefil z levého kruhu Nikolaj Ehlers.

Zvýšit mohl opět útočník Winnipegu po 32 sekundách druhé části, ale v šanci jej fauloval brankář Bernard. V oslabení navíc vyhodil puk do hlediště Petan a Dánové měli na 27 sekund i přesilovku pěti proti třem, ale Italové se ubránili.

Dánové před polovinou utkání nevyužili ani další početní výhodu při Frigově pobytu na trestné lavici. Ve 32. minutě po zadovce Nikolaje Ehlerse zpoza branky minul odkrytou branku Blichfeld.

Po Stormově faulu nevyužili Italové svou první přesilovku v utkání, ale přesně minutu před koncem druhé části už po 36 sekundách Poulsenova vyloučení vyrovnali. Hannoun vrátil puk mezi kruhy Petanovi, který sebral Dahmovi čisté konto.

Po 106 sekundách závěrečného dějství opět vedli Dánové. Meyer přihrál zpoza branky Bau Hansenovi, jenž zblízka překonal Bernarda. V 55. minutě mohl vyrovnat DiPerna, který z pravého kruhu trefil protější tyč. Nepovedlo se to ani při Meyerově vyloučení. V závěru ulehčilo Dánsku bránění těsného náskoku také Frankův trest.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Helsinky):
Itálie - Dánsko 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 39. Petan (Hannoun, Miglioranzi) - 16. Ehlers (Blichfeld, Bau Hansen), 42. Bau Hansen (Meyer). Rozhodčí: Dehaen (Fr.), Šír (ČR) - Seewald (Rak.), Špůr (ČR). Vyloučení: 6:3. Vyuižití: 1:1. Diváci: 2557.
Itálie: Bernard - Miglioranzi, Pietroniro, Spornberger, Di Perna, Glira, Gios, Casetti - Frank, Mantenuto, Petan - Mantinger - Sanna, S. Kostner, Frigo - McNally, Hannoun, Deluca - Insam, D. Kostner, Traversa - Magnabosco. Trenér: Greg Ireland.
Dánsko: Dahm - Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, Kristensen, Larsen, N. Jensen, M. Jensen - N. Ehlers, F. Nielsen, Blichfeld - Scheel, Regin, Storm - P. Bjorkstrand, Bau Hansen, Meyer - Aagaard, Jakobsen, Poulsen - Asperup. Trenér: Heinz Ehlers.

Reklama

Související témata: