Hlavní obsah

Degradace českých trenérů? Na vině je Pešánova arogance, nebere si servítky Hadamczik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český tým už se ve Finsku připravuje na hokejové mistrovství světa, kde odehraje svou první velkou akci pod vedením Kariho Jalonena, který se tak představí v domácím prostředí. V hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz přišla řeč i na nepopulární téma, zda se nejedná o degradaci českých trenérů, když se momentálně vkládají největší naděje do finského kouče.

Pešán to u národního týmu dělal s arogancí, kritizuje Hadamczik v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Myslím si, že Filip Pešán to dělal s takovou arogancí, že si neuměl ten tým sestavit, jak to udělal třeba Jalonen. V tom byl hlavní rozdíl, a proto jsme museli vzít zahraničního trenéra. A to je vlastně taková degradace českých trenérů..." zlobí se Alois Hadamczik.

„Je tady (Václav) Varaďa, který docílil tří titulů a čtyřikrát došel do finále. Tady jsou trenéři také zkušení. Tím nechci říct, že Jalonen není dobrý. Ale nechci taky říct, že bez Jalonena by český hokej nefungoval," vysvětluje zanedlouho 70letý kouč, který se v pořadu nechal slyšel, že věří českému týmu na postup až do finále.

Bude se Alois Hadamczik ucházet o post prezidenta hokejového svazu?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Hadamczik také u Filipa Pešána, jenž vedl národní tým před Jalonenem, vidí problém v souběhu funkcí, s nímž se během působení na lavičce reprezentačního áčka potýkal.

Pešán totiž zároveň fungoval v pozici šéftrenéra hokejového svazu, kde nadále zůstává. „Filip Pešán dostal deset funkcí, takovou moc neměl ani premiér," říká s nadsázkou host hokejového studia.

Jaký byl Kari Jalonen jako hráč?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Obsazoval trenéry mládeže, mluvil za trenéra dvacítky, Dělal, co chtěl, neposlouchal asistenty, kteří byli velcí hráči..." vyjmenovává Hadamczik.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep, případně můžete zhlédnout celý díl.

PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz
Redakce Sport.cz bude v průběhu MS před a po zápasech českého týmu a také o přestávkách mezi třetinami vysílat v přímém přenosu hokejové studio Příklep Extra. Nenechte si ujít sestřihy, postřehy přímo z Finska, názory známých expertů a další zajímavosti na našem webu.
Jak podle vás dopadne český tým na MS ve Finsku?
získá zlato
32,6 %
přiveze stříbro
7 %
vybojuje bronz
27 %
skončí čtvrtý
8,2 %
nepřejde přes čtvrtfinále
22,8 %
nepostoupí ze skupiny
2,4 %
Celkem hlasovalo 2689 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články