Hlavní obsah

Dánsko - Švýcarsko 0:6SESTŘIH: Demolice! Švýcarsko smázlo Dány a slaví druhé vítězství

Hokejisté Švýcarska porazili ve svém druhém utkání na mistrovství světa v Helsinkách Dánsko 6:0. Mají tak maximální počet šesti bodů a díky lepšímu skóre se dostali do čela skupiny A před Kanadu, Dánové naopak poprvé prohráli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Dánsko - ŠvýcarskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Švýcaři duel rozhodli ve druhé třetině, ve které se prosadili čtyřikrát. Gólem a třemi asistencemi se na jejich výhře podílel útočník Denis Malgin, čisté konto udržel brankář Leonardo Genoni.

Dánové měli hned v úvodu utkání výhodu přesilové hry, Forův faul ale potrestat nedokázali. I díky tomu mohli jít do vedení Švýcaři. V 9. minutě využil zakrytého výhledu brankáře Dichowa útočník Herzog, který se trefil přesně k tyči krátce po buly.

Švýcaři poté přečkali další dvě oslabení a ve druhé třetině rozhodli o výhře. V čase 21:03 využil po devíti sekundách přesilovku Meier, Suterův gól museli rozhodčí potvrdit až po kontrole u videa, neboť při hře nezaregistrovali puk za brankovou čárou.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Hokejisté Švýcarska slaví branku v síti Dánska

O další úspěch favorita se postaral přesnou střelou Moser a nevydařenou dánskou dvacetiminutovku zakončila Kurashevova přesilovková trefa. Genoni naopak moc práce neměl, po Ehlersově střele mu ale pomohla tyč.

Ve třetí části se v brance Dánska objevila jednička Dahm, i on ale inkasoval. V přesilovce jej překonal Malgin a ke třem asistencím tak přidal i gól.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Helsinky):
Dánsko - Švýcarsko 0:6 (0:1, 0:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Herzog (Glauser, Corvi), 22. Meier (Moser, Malgin), 26. Suter (Malgin, Simion), 33. Moser (Malgin. Suter), 38. Kurashev (Hischier, Corvi), 47. Malgin (Meier, Moser). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Rekucki - Davis (oba USA), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 4:6. Využití: 0:3. Diváci: 2645.
Dánsko: Dichow (41. Dahm) - Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, N. Jensen, Kristensen - Ehlers, Nielsen, Blichfeld - Storm, Scheel, Regin - Bjorkstrand, Bau Hansen, Meyer - Aagaard, Jakobsen, Poulsen - Asperup. Trenér: Heinz Ehlers.
Švýcarsko: Genoni - Siegenthaler, Kukan, Moser, Fora, Glauser, Geisser, Egli, Marti - Meier, Hischier, Bertschy - Suter, Simion, Malgin - Ambühl, Herzog, Corvi - Kurashev, Scherwey, Thürkauf. Trenér: Patrick Fischer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články