Hlavní obsah

Devět pamětníků loňského čtvrtfinálového krachu. Mám chuť po odplatě, burcuje Kempný

V současném kádru hokejové reprezentace je jedním z devíti pamětníků loňského čtvrtfinále MS s Američany, které Češi na šampionátu v Tampere prohráli 0:3 – obránce Michal Kempný připouští, že rok starý zápas se mu nyní vybavil.

Michal Kempný cítí před čtvrtfinále chuť po odplatě za loňské mistrovství světaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Oba šampionáty bych nerad srovnával, ale samozřejmě jsem si na to čtvrtfinále vzpomněl. Mám chuť po odplatě,“ hlásí 33letý zadák Sparty.

Češi tehdy pod vedením kouče Kariho Jalonena byli v podstatě celý zápas pod tlakem soupeře, na branku vystřelili jen patnáctkrát a od 13. minuty až do konce duelu prohrávali.

Kdo ze současného kádru zažil loňské prohrané čtvrtfinále s USA:
Karel Vejmelka, Michal Kempný, Tomáš Kundrátek, Ondřej Beránek, Roman Červenka, Dominik Kubalík, Jakub Flek, Daniel Voženílek, David Tomášek

Kempný věří, že ve čtvrtek bude obraz hry zcela odlišný. „Věřím v tenhle tým. Hrajeme jeden pro druhého, pomáháme si na ledě i mimo něj. Jak se říká, jsme velmi blízko sebe. Když budeme předvádět jednoduchý hokej, který nás zdobil celou základní skupinu, můžeme čtvrtfinále zvládnout,“ uvažuje člen druhé obranné dvojice.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

S ohledem na čtvrtfinále je Kempný rád, že skupinovou fázi končili Češi soubojem s jiným zámořským výběrem, Kanadou. „Byl to kvalitní test. Může nám to pomoct, protože si myslím, že nás ve čtvrtek čeká podobný zápas,“ vrací se k prohře 3:4 v prodloužení.

Podle Kempného bude klíčové, aby český celek trávil co nejméně času v obranném pásmu. „Co nejrychleji musíme přistupovat k jejich hráčům a rychle dávat puky od hokejky. Prostě hrát jednoduchý hokej, udržet se na puku u nich ve třetině, dostávat puky hluboko do pásma a tam hrát,“ hledá recept na úspěch účastník pátého světového šampionátu.

Nějaké změny ve složení formací tam jsou, říká Tomáš Plekanec. Varování z předchozích čtvrtfinále? Je jiná situace, máme důvod si věřit!Video: Sport.cz

Věří, že mužstvu pomůže vyprodaná O2 arena. „Zase bude napráskaná ve švech. Atmosféra byla skvělá v každém zápase ve skupině, snažil jsem se to do sebe dostávat vším možným a užívat si to naplno. Čtvrtfinále nebude v ničem jiné, fanoušci nás poženou dopředu. Všichni se na to těšíme,“ přiznává Kempný.

„Dáme do zápasu maximum, abychom ho zvládli,“ slibuje na závěr.

Jsme hrozně pozitivní, zdůrazňuje David Pastrňák. Když podáme výkon, jakého jsme schopni, není tady moc lepších týmů!Video: Sport.cz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.