Hlavní obsah

Gólmana z NHL vytočil hotel na MS: Hrůza. Sedím na záchodě a jsem celý mokrý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finské Tampere se aktuálně chlubí patrně nejluxusnější hokejovou arenou v Evropě. Čtvrtmilionové město mezi jezery Näsi a Pyhä se také pyšní moderní architekturou a celkově dobře reprezentuje finský blahobyt. Ne všichni účastnící jsou ale z pobytu ve třetím největším městě této země nadšeni.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář lotyšského týmu Elvis Merzlikins (vlevo) a Saku Mäenalanen z Finska v utkání na MS.

Článek

Poměrně nelichotivě se o pobytu v tamním hotelu vyjadřoval lotyšský gólman Elvis Merzlikins. Brankář Columbusu hraje v NHL v jednom týmu s hvězdným Patrikem Lainem, jenž je rodákem právě z Tampere a odchovancem Tappary. S jeho rodným městem ale neměl v rozhovoru s novináři Lotyš zrovna slitování.

„Hotel, v němž bydlíme, je asi nejhorší, jaký jsem za celý život poznal. Nebudu nic zastírat. Ráno jsem seděl na záchodě, zatímco se vedle myl Ronis (spoluhráč Ronalds Keninš). A byl jsem celý mokrý," prozradil Merzlikins lotyšskému serveru sportacentrs.com.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih utkání Finsko - LotyšskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

„Sprcha a záchod jsou totiž těsně vedle sebe. Postele jsou navíc hodně malé, skoro jako na vojně," stěžoval si dále brankář.

Kritiky si všiml i finský list Ilta-Sanomat, který kontaktoval vedení zmíněného hotelu. Jeho manažer Suvi Aherto se nechtěl k Merzlikinsovým slovům vyjadřovat, nicméně vyjádřil lítost nad tím, že se nespokojenost se službami objevila.

„Všeobecně panuje ale s naším hotelem spokojenost. My jsem hrdí na to, že jsme partnerem mistrovství světa. Šlo (v případě Merzlikinse) o vyjádření jednoho hráče. Lotyšský tým si ale na naše služby a kvalitu ubytování nijak nestěžoval," dodal manažer.

Češi už vystřídali na MS všechny tři brankáře. Kdo by měl být jedničkou proti Rakousku? Řešíme v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

Lotyšsko na MS zatím prohrálo oba úvodní zápasy. Po celkem jasné porážce od USA pořádně potrápilo domácí Finy. Úřadují olympijští šampioni udolali soupeře až brankou v 58. minutě na konečných 2:1.

Reklama

Související témata: