Hlavní obsah

Hokejisté Finska získali pro MS dalšího obránce z Dallasu Lindella

Po Miru Heiskanenovi posílí hokejisty domácího Finska na mistrovství světa další obránce Dallasu Esa Lindell. Sedmadvacetiletý vicemistr světa z roku 2016 z Petrohradu a Moskvy zaplní poslední volné místo v kádru kouče Jukky Jalonena. Lindell se k týmu úřadujících olympijských vítězů připojí ve čtvrtek stejně jako Heiskanen, o jehož účasti bylo jasno už před dvěma dny bezprostředně po vyřazení Stars v 1. kole play off s Calgary.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Esa Lindell posílí hokejisty Finska

Článek

Lindell naposledy reprezentoval Finsko na Světovém poháru 2016 v Torontu a na mistrovství světa hrál ve stejném roce i o sezonu dříve v České republice. Majitel zlaté medaile z MS dvacítek z roku 2014 odehrál v NHL za Dallas 440 utkání a zaznamenal 141 bodů za 36 branek a 105 asistencí. V play off ve 47 startech přidal dva góly a 12 přihrávek.

Finové se musejí v dnešním utkání proti Švédsku obejít bez distancovaného útočníka Sakua Mäenalanena. Od disciplinární komise šampionátu dostal trest na jedno utkání za vražení na mantinel amerického obránce Jaycoba Megny v pondělním duelu, který domácí výběr vyhrál 4:1.

Reklama