Hlavní obsah

Hokejisté z KHL nebudou hrát ve slovenské reprezentaci

Do konce aktuální sezony nebudou hrát ve slovenském národním mužstvu hokejisté působící v ruské Kontinentální lize (KHL). V pondělí to uvedl web Slovenského svazu ledního hokeje hockeyslovakia.sk.

Slovenští hokejisté během olympijského turnaje. Archivní foto

Článek

„Dospěli jsme k jednotnému názoru, že pro koncentraci našeho týmu na mistrovství světa bude lepší, pokud v této sezoně hráče z KHL z účasti na šampionátu vynecháme," uvedlo ve svém prohlášení vedení národního týmu.

Vedení slovenské hokejové reprezentace dospělo k tomuto názoru společně s hráči, kteří působí v KHL. „Poslední týdny jsme vedli dlouhou debatu s hráči z KHL. Pokaždé rádi a s hrdostí reprezentovali naši zemi," dodalo vedení slovenské reprezentace.

Slovenské národní mužstvo začalo v pondělí neoficiální kemp před ostrým startem přípravy na mistrovství světa. „Smyslem kempu je udržet v tempu chlapce, kterým sezona předčasně skončila," konstatovalo vedení národního týmu.

V KHL aktuálně působí slovenští gólmani Adam Húska a Patrik Rybár, obránci Michal Čajkovský a Christián Jaroš a útočníci Adam Liška, Michal Krištof a Tomáš Jurčo.

Reklama