Hlavní obsah

Hokejisty Německa posílí na MS obránce Seider z Detroitu

Obránce Moritz Seider z Detroitu posílí německé hokejisty na mistrovství světa v Tampere a Rize. Dvaadvacetiletá šestka draftu z roku 2019 se sice hned po skončení sezony Red Wings omluvila, ale nakonec nebude v reprezentaci na MS chybět ani počtvrté za sebou. Pro tým kouče Harolda Kreise to bude třetí posila z NHL, v kádru už má útočníky Nica Sturma ze San Jose a Johna-Jasona Peterku z Buffala.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Moritz Seider z Detroitu posílí německé hokejisty na mistrovství světa v Tampere a Rize.

Článek

"Teď nám řekl, že se včas plně zotavil ze zranění a cítí se stoprocentně připravený jet. Jsme rádi, že s jeho nasazením a energií můžeme počítat. Od Red Wings dostal povolení, takže jeho účasti na mistrovství světa nic nestojí v cestě," řekl sportovní ředitel německé federace na jejím webu Christian Künast.

Seider si v uplynulé sezoně připsal v 82 zápasech 42 bodů za pět branek a 37 asistencí. Celkově má v NHL loňský držitel Calder Trophy pro nejlepšího nováčka na kontě 164 utkání a 92 bodů (12+80). Na MS odehrál 23 duelů a nasbíral 14 bodů (4+10). V roce 2021 v Rize byl zvolen nejlepším obráncem turnaje a dostal se i do All Star týmu.

Do úterní generálky proti Spojeným státům americkým v Mnichově Seider ještě nezasáhne. Němci vstoupí do turnaje ve skupině A v Tampere v pátek proti Švédsku.

Reklama