Hlavní obsah

Hokejisty Německa posílí na MS v Česku trio z NHL Grubauer, Sturm a Peterka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Německa budou mít na mistrovství světa v Česku, na němž se pokusí obhájit stříbrné medaile, minimálně tři hráče z NHL. Účast na květnovém šampionátu v Praze a Ostravě přislíbili brankář Philipp Grubauer ze Seattlu a útočníci Nico Sturm ze San Jose a John-Jason Peterka z Buffala. Trio z elitní ligy se k mužstvu připojí ve středu na závěrečnou fázi přípravy.

Foto: Richard W. Rodriguez, ČTK/AP

Gólman Seattlu Philipp Grubauer posílí německou reprezentaci na mistrovství světa

Článek

Sturm s Peterkou byli členy týmu, který na loňském šampionátu postoupil do finále a vybojoval první německou medaili na MS po 70 letech. V duelu o zlato pak svěřenci trenéra Harolda Kreise podlehli 2:5 Kanadě.

Peterka byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje a společně s obráncem Moritzem Seiderem byl také členem novinářského All Star týmu. Seiderovi po sezoně vypršela smlouva v Detroitu a kvůli pojištění je jeho účast na mistrovství světa nejistá.

Němci budou hrát základní skupinu B v Ostravě a do šampionátu vstoupí 10. května utkáním se Slovenskem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.