Hlavní obsah

Na MS v Praze si nezahraješ! Talent pro NHL je na dva roky vyhozen z reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří k velkým příslibům švýcarského hokeje, jenže do národního týmu má nyní dveře zavřené. 19letý obránce Lian Bichsel si mimo jiné nezahraje na nadcházejícím MS v Praze a dost možná ani na olympiádě v Itálii 2026, protože dostal v reprezentaci své země dvouletý distanc.

Foto: Profimedia.cz

Lian Bichsel má na dlouho dveře do švýcarského nároďáku zavřené.

Článek

Bichsel byl předloni vybrán v prvním kole draftu Dallasem, v týmu pro NHL si ale zatím místo nevybojoval a aktuálně tak hraje finále švédské nejvyšší soutěže v dresu Rögle proti celku Skelleftea. Po skončení série se může těšit na dovolenou, protože nároďák s ním na dlouhou dobu nepočítá.

Zavařil si totiž tím, že už několikrát nominaci do reprezentace odmítl. „Nebylo by to fér k ostatním hráčům, kteří reprezentaci nikdy neodmítnou,“ vysvětlil pro list Blick kouč Švýcarů Patrick Fischer.

Během jeho éry v roli šéfa reprezentační střídačky je prakticky nepřípustné pozvánku do nároďáku odmítnout. Jinak totiž hráči hrozí přísná sankce. Bichsel už jednou odmítl nominaci do výběru dvacítky a v této sezoně se jednou omluvil i ze seniorského áčka.

„Dobře věděl, co riskuje,“ přitakával manažer národního týmu Lars Weibel.

Dočasně vyloučeny už byly dříve i další opory Švýcarů. Podle Blicku se to týkalo hráčů jako Fabrice Herzog, Dean Kukan, Denis Malgin, Simon Bodenmann či Theo Rochette.

Reklama