Hlavní obsah

Hvězdná jména pro Prahu a Ostravu. Zámořské týmy poskládají silné výběry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiznávají to i samotní organizátoři hokejového šampionátu v Česku - fanoušci se mají na co těšit, Kanada přiveze do Prahy silný tým s řadou hvězd. Vypadá to ale, že našlapané mužstvo bude mít i výběr Spojených států amerických, který odehraje základní skupinu v Ostravě.

Foto: Thomas Salus, Reuters

Connor Bedard.

Článek

Základní část NHL končí už za týden, a teprve poté začnou účastníci světového šampionátu v Praze oznamovat první jména hráčů, kteří nepostoupili do play off a s nimiž počítají pro turnaj v Česku.

Uznávaný novinář Andy Strickland však už nyní přišel s několika zajímavými jmény, která by neměla chybět ve výběrech zámořských reprezentací.

Connor Bedard (Kanada, útočník, Chicago)

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Connor Bedard.

Součástí výběru Javorového listu by měla být i jednička loňského draftu Connor Bedard. Osmnáctiletý obrovský talent, který má být budoucí hvězdou NHL, má na svém kontě už dvě zlata z MS dvacítek, jedno z osmnáctek a teď by mohl sbírku nejcennějších medailí zkompletovat i na seniorském šampionátu.

Bilance v letošní sezoně NHL: 64 zápasů/59 bodů (22+37)

Jordan Binnington (Kanada, brankář, St. Louis)

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Jordan Binnington.

Za Kanadu by měl do Česka přicestovat i třicetiletý gólman Jordan Binnington, který před pěti lety dovedl St. Louis k zisku Stanleyova poháru.

Bilance v letošní sezoně NHL: 55 zápasů, úsp. zákroků 91,1%

Seth Jones (USA, obránce, Chicago)

Foto: Stephen Brashear, Reuters

Seth Jones.

Skvělý obránce, který navzdory své výšce disponuje vynikajícím pohybem, zažil během své kariéry už tři MS. Naposledy předloni, kdy byl kapitánem Spojených států. Startoval i na posledním šampionátu v Česku v roce 2015, kdy získal bronz.

Bilance v letošní sezoně NHL: 63 zápasů/30 bodů (8+22)

Brady Tkachuk (USA, útočník, Ottawa)

Foto: Matt Krohn, ČTK/AP

Brady Tkachuk.

Ve svých 24 letech už je kapitánem Ottawy a syn někdejšího vynikajícího útočníka Keitha Tkachuka a mladší bratr Matthewa by byl pro USA velkou posilou. Kromě gólů a přihrávek umí i přitvrdit.

Bilance v letošní sezoně NHL: 77 zápasů/68 bodů (34+34)

Trevor Zegras (USA, útočník, Anaheim)

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Trevor Zegras.

Stejně jako B. Tkachuk by pro něj šlo o debut na mistrovství světa. 24letý útočník sice v sezoně bojoval se zraněními, teď už by ale měl být fit.

Bilance v letošní sezoně NHL: 28 zápasů/12 bodů (5+7)

Reklama