Hlavní obsah

Budeme bojovat o každého hráče z NHL, říká Nedvěd. Snaží se získat na MS i ty, kterým hrozí farma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Než NHL dospěje do finiše základní části, nesmí oficiálně potvrzovat žádná jména, která by měla posílit hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Praze. Takové jsou zkrátka zákonitosti hokejové diplomacie. Nicméně generální manažer Petr Nedvěd se čerstvě vrátil z další inspekční cesty po Spojených státech a směrem k možné účasti hráčů ze zámoří optimisticky tvrdí: „Garantuji vám, že všichni přijedou.“

Foto: Profimedia.cz

Petr Nedvěd během tiskové konference

Článek

Jaké poznatky máte po další cestě do NHL?

Nejprve jsem viděl zápas Anaheim - Chicago. Petr Mrázek sice nechytal, Radko Gudas byl zraněný, ale Lukáš Dostál udržel nulu a vypadal výborně. Pak jsem se přesunul do San José, kde jsem opět viděl Chicago. Mrázek už byl v akci a odchytal velice slušný zápas, na druhé straně Honza Rutta a Filip Zadina odehráli velice dobré utkání. Následně jsem odletěl do Arizony, kde jsem sledoval Karla Vejmelku proti Columbusu a tajně jsem doufal, že se do akce dostane i David Jiříček. Bohužel nenastoupil. Karel odchytal vynikající zápas. Chtěl jsem vidět ještě Kubaldu (Kubalíka), ale musel bych čekat do 9. dubna, tak jsem se vrátil zpět. Mezitím ale povolali Davida Jiříčka zpět, poslední zápas odehrál za Blue Jackets přes třináct minut. Podobně jako Lukáš Rousek, jenž zvládl za Buffalo rovných 10 minut.

Platí, že všichni čeští hráči mají zájem na šampionátu v Praze hrát?

Nic se na tom nezměnilo. Byl by naprostý šok, kdyby se někdo do konce sezony rozhodl nepřijet. Řeknu to jinak: Garantuji, že přijedou všichni.

Bude celé trio gólmanů z NHL?

Ta varianta se rýsuje. Nechejme se překvapit.

Jsou ale všichni ochotni akceptovat jakoukoliv pozici, tedy být i případnou trojkou?

Bavili jsme se o všem. Ondra Pavelec (trenér brankářů) měl s nimi možnost mluvit. Ale víc detailů si necháme pro sebe.

Zmiňoval jste Jiříčka, Rouska. Jak vnímáte jejich situaci ohledně mistrovství světa, neboť mohou být posláni na farmu?

Moc pozitivní to není. Ale budeme bojovat o každého hráče. Už nějaké hovory proběhly (s generálními manažery), ovšem to je asi tak všechno, co chci momentálně pustit ven. Jednoduché to není. Trenéři z farem mají vidinu, že když se nahoře nedaří, mohou se dostat do NHL. Dřív to tam byla spíše uzavřená společnost. Teď ne. Já jim rozumím a chápu je, že proto nechtějí pustit z farmy klíčové hráče.

Takže máte nějaký plán, do kdy na určité hráče chcete čekat?

Všechny se budeme snažit mít co nejdřív, ale ne vše záleží na nás. Bude to o tom, jestli nám kluby vyhoví a eventuálně hráče uvolní, i když budou hrát play off na farmě. Podívejte, jaká šance je, že Matěj Blümel, což je vynikají hráč, a brali bychom ho všema deseti, bude volný, když má Dallas našlápnuto jít daleko v play off? I když je celou sezonu na farmě, tak generální manažer Stars těžko řekne: Vezměte si Matěje, ať si to užije. Takhle to nefunguje! Musíme to respektovat, byť bychom byli rádi, kdyby nám kluby hráče pustily.

Teď se uzdravil Radko Gudas, Tomáš Hertl…

Tomáš už je ale po nečekané výměně do Las Vegas v play off. To byl přitom hráč, u kterého jsme si byli jistí, že přijede na mistrovství. Výměnu mu přejeme, protože pro nás je priorita, aby byl zdravý a hrál. Navíc v play off se může stát cokoliv, což jsme viděli minulý rok u Bostonu. Pozitivní je, že má zájem reprezentovat. To je jediné, co nás zajímá. Hlavně ať je zdravý, ať se mu daří.

A Radko Gudas?

Hm. Víc říct nemohu.

Reklama