Hlavní obsah

Jalonen nepamatuje tak bídné Švédy, ale ocenil českou DNA v systému hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na takovou demolici Švédů si nevzpomínal žádný aktér sobotního utkání na Českých hokejových hrách. Národní tým si ostravskou výhrou 9:3 udržel šanci na obhajobu turnajového prvenství, ale bude potřeba v neděli pomoc v podobě toho, že by Finové už v poledne padli v severském derby a domácí výběr by pak odpoledne na vítkovickém ledě zdolal Rakušany.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Kari Jalonen.

Článek
Fotogalerie

Kari Jalonen na české střídačce byl hodně spokojený. „Nepamatuji, že bych viděl někdy takhle prostupnou švédskou obranu. Postarali jsme se o to ale svým stylem hry. Měli jsme hlavně skvělý pohyb. Řekl bych, že jsme byli na soupeře výborně připraveni a eliminovali jsme jejich napadání," mínil.

Reprezentanti podle Jalonena výborně bruslili, dodrželi zápasový plán i systém postavený na tom, že v pěti útočí i brání. „To je moc důležité, že dělají všechno na ledě pospolu a každé střídání tak tým působí kompaktně. Navíc k té rychlosti přidali i DNA českého hokeje v podobě tvořivosti," pochvaloval si finský kouč ve službách národního týmu.

Ocenil i efektivitu svých svěřenců, kteří měli pětadvacetiprocentní úspěšnost v koncovce, když z 35 střel poslali devět do švédské sítě. „Těší mě, že pět gólů přišlo z holí obránců, je to účinná podpora ofenzivního projevu mužstva. Jak útočníci navázali kvalitním pohybem protihráče, dařilo se nám opakovaně udeřit z druhé vlny," vykládal Jalonen.

„Odnáším si hodně pozitivních dojmů, tím nejsilnějším asi byla týmová práce, která přinesla povedené utkání. Dělali jsme správně všechny věci, které pomáhají vyhrávat zápasy," říkal trenér po rekordním vítězství nad Švédy od rozdělení federace. „Musím připustit, že energii mužstva hodně zvedla úžasná atmosféra. Hráči si to užívali spolu se všemi diváky," doplnil trenér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články