Hlavní obsah

Jsem na vás hrdá. Někdy ale věci nejdou, jak si přejete, utěšovala trenérka zklamané hokejistky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěly třetí bronz v řadě, bohužel v nájezdech bylo šťastnější Finsko, a tak českým hokejistkám patří na letošním MS čtvrté místo.

Foto: Profimedia.cz

Trenérka ženské hokejové reprezentace Carla MacLeodová.

Článek

„Byl to napínavý zápas, a bohužel v té koncovce někdo musel prohrát. Teď v každé z nás převládá smutek, ale věřím, že postupem času budeme na turnaj v Utice vzpomínat v dobrém,“ uvedla pro hokej.cz kapitánka Aneta Tejralová. „Bojovaly jsme a nechaly jsme na ledě všechno, nemáme se za co stydět. Jsem pyšná na tu partu, která táhla za jeden provaz,“ řekla webu IIHF útočnice Natálie Mlýnková, která měla v prodloužení na hokejce vítězný gól. „Aholaová šťastně zasáhla betonem, chyběly centimetry,“ povzdechla si.

„Utkání se neodvíjelo tak, jak bychom si představovaly. Přestože jsme ale dvakrát prohrávaly, našly jsme cestu zpátky do zápasu a dovedly to k nesmírně vzrušující koncovce. Byla tam možnost, jak vyhrát a urvat medaili, ale Finky to nakonec v nájezdech zvládly lépe. Někdy věci prostě nejdou, jak si přejete, i když na ledě tvrdě pracujete. Jako kouč jsem pyšná na tým, který držel spolu a hrábl si úplně na dno sil, fyzických i mentálních,“ uvedla na YouTube kanálu Českého hokeje trenérka národního týmu Carla MacLeodová.

„Prohrály jsme blbě, co si budeme vykládat. Chyběl kousíček. Carla si hned po utkání vzala slovo a povzbudila nás, že patříme mezi nejlepší týmy na světě, ale když jsem koukala po holkách, na všech bylo vidět, jak jim je líto, že ten zápas o bronz pro nás nedopadl vítězně. Přišly mi až neuvěřitelné, jak jsme tady držely spolu, v radosti i ve smutku,“ líčila útočníce Klára Hymlárová.

Zápas o bronz byl úplně jiný než předchozí české střetnutí s Finkami v základní části, kde reprezentantky vyhrály 4:0. „Bylo jasné, že nám to budou chtít vrátit. Z přesilovek jsme pokaždé dotáhly vedení soupeřek, měly jsme šance, jak rozhodnout a nájezdy už byly čistě padesát na padesát, ke komu se přikloní štěstíčko. Byla to od nás na turnaji hlavně týmová práce a skvěle nás celou dobu držela Klára Peslarová, podle mě nejlepší brankářka na světě,“ doplnila Mlýnková

Národnímu týmu citelně scházela útočnice Kateřina Mrázová. „Mrázka je platná hráčka, která hraje skvěle s pukem a má čich na góly. Takže její absence byla znát v každém zápase. Myslím si ale, že mladé holky, které tady byly poprvé, to odmakaly taky dobře a zapojily se výborně,“ přiznala Tejralová

Reprezentantky se pak shodly, že se moc těší na příští MS, které budou za rok hostit České Budějovice. „Tady to necinklo, tak jsme si třeba tu další medailovou radost schovaly na domácí šampionát, před naše skvělé fanoušky,“ usoudila útočnice Tereza Vanišová.

Reklama