Hlavní obsah

Jsem rozladěný, hra pět na pět hapruje, Blümela měl někdo pomstít, stěžuje si expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český tým na hokejovém mistrovství světa v sobotu porázil Norsko 4:1 a výrazně si tak pomohl v boji o postup do čtvrtfinále. U hostů pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz však převládá skepse. „Výhra je asi zasloužená, 4:1 se počítá, ale to je podle mě jedno z mála pozitiv. Máme tři body, ale herní projev hodně pokulhával,“ pronesl bezprostředně po utkání Jan Škvor, expert Sport.cz v hokejovém studiu.

Hra pět na pět hapruje, Blümela měl někdo pomstít. Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Mnohem ostřejší kritikou se prezentuje druhý host Radek Duda. „Jsem z naší hry pořád rozladěný. Pomůžeme si přesilovkami, ale hra pět na pět i složení pětek mi pořád hapruje," neskrýval rozčarování po vítězném duelu s Norskem.

Oba hosté se shodují, že slabinou týmu je hra pět na pět. Český tým skóroval proti Norům dvakrát z přesilové hry, jednou z trestného střílení a jednou při hře bez brankáře. Při standardním počtu hráčů na ledě hra očividně nebyla ideální.

Muž zápasu Česko - Norsko na hokejovém MS - David Pastrňák. Nepostradatelný muž české sestavy a lídr týmu.Video: Sport.cz

„Nejvíc jsem rozčarovaný z přetahování střídání, v tom vidím největší problém naší hry," pojmenoval další nepříjemnost Duda. Naráží zejména na první pětku. Nejdelší střídání má podle údajů IIHF David Pastrňák, který v průměru tráví na ledě 54 sekund, obránce Filip Hronek 53 a David Krejčí 52.

„Samozřejmě dopřeješ jim ten čas, kdy tam v přesilovce zůstanou déle, ale jinak při hře pět na pět, aby hra měla spád, musí mít kratší střídání, aby všechny lajny byly v tempu," upozornil expert.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Norsko - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Je tedy problém ve zbytku týmu, že si nedokáže usměrnit hokejisty z první pětky, aby netrávili příliš času na ledě? „Jenom pár hráčů je tam takových, co si k tomu dokáží něco říct, jinak jsou to vlastně pěšáci," poznamenal bývalý hokejový reprezentant.

Hosté ve studiu se také nemohou smířit se skutečnosti, že nikdo ze spoluhráčů nepomstil Matěje Blümela poté, co schytal ostrý hit na hlavu od Andrease Martinsena.

„Českému hokeji není vlastní, že by hráči měli za sebou stát... Co nám obrovsky chybí, je srdce válečníků a bojovníků," mrzelo Dudu.

Druhý host Jan Škvor vidí problém i ve výběru hráčů. „Doteď nechápu, proč se na soupisku nevešel David Musil," uvedl redaktor Sport.cz. „Jasně, nikdy nebude ofenzivní bek... ale tohle by přesně byla úloha Davida Musila. To je obránce, který budí respekt už jen tím, že vyjede na led," dodal.

Reklama