Hlavní obsah

K reprezentaci se připojil Kousal. Trenéři jeli na finále, Erat do USA

Aktualizováno

Bez hlavních členů realizačního týmu se odehrál večerní velikonoční trénink národního týmu v Ostravě, kde čeští hokejisté pokračují v přípravě na MS. Trenér Kari Jalonen se s asistentem Liborem Zábranským vydali do Třince osobně sledovat extraligové finále. „Je tu v akci hned několikrát hráčů, o něž má reprezentace velký zájem,“ řekl finský kouč se zápisníkem v ruce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Kari Jalonen.

Článek

Trenéry doprovázel v třinecké Werk Areně i generální manažer Petr Nedvěd, jenž se vrátil z inspekční cesty ze zámoří, ale o možných posilách pro šampionát chce mluvit až po skončení základní části NHL. Jalonen při své nepřítomnosti pondělní přípravu na vítkovickém ledě svěřil videokoučům Kaskinenovi a Horáčkovi.

Kempu se tento týden totiž neúčastní ani asistent Martin Erat, který je po dohodě s Jalonenem z rodinných důvodů v USA. „Vzhledem k tomu, že jsem před měsícem musel rychle odletět, potřebuji tam vyřídit pár věcí. Během několika dnů v Nashvillu oslavím i druhé narozeniny syna, což pro mě vážně hodně znamená. S kolegy jsem v kontaktu i na dálku," uvedl Erat.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

 Pavel Kousal z Mladé Boleslavi (vlevo) doplnil reprezentační celek.

Na soupisce aktuálně figurují 3 brankáři, 9 obránců a 14 útočníků. Vrátil se bek Jeřábek, jenž kvůli zdravotním potížím předčasně opustil předchozí kemp v Chomutově, a místo vyřazeného Navrátila byl povolán boleslavský útočník Pavel Kousal.

Už ve středu odpoledne se reprezentanti přesouvají ke dvěma utkáním na Slovensko (čtvrtek 21. 4. v 17.30 h ve Spišské Nové Vsi, sobota 23. 4. v 15.00 h v Trenčíně). Zatímco pro bronzové medailisty z olympiády půjde o první přípravné zápasy, Česko už má na kontě čtyři, z toho tři vyhrálo.

Reprezentanti na kempu v Ostravě: Kváča, Š. Lukeš, Stezka – Ščotka, Jordán, Sklenička, Zábranský ml., Krejčík, Jeřábek, Jiříček, Budík, Kaňák – Smejkal, Flek, Holík, Blümel, O. Beránek, Cienciala, Černoch, Fridrich, P. Zdráhal, Kodýtek, P. Kousal, M. Lang, Klapka, Hladonik.

Reklama

Související témata: