Hlavní obsah

Kämpf je jeden z nejlepších bránících útočníků v NHL. Proč nemá v reprezentaci stejnou roli? diví se experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český tým už proti Norsku mohl využít služeb Davida Kämpfa. Na ledě strávil podle oficiálních údajů IIHF 12 minut a 42 sekund. V pořadu PŘÍKLEP EXTRA diskutují Radek Duda s Janem Škvorem o tom, zda český tým 27letého centra dobře využívá. „Jestli ho chceš využít maximálně pro svůj tým, musíš mu dát stejný jídlo,“ poznamenává Radek Duda.

Kämpfova role? Jestli ho chceš maximálně využít, musíš mu dát stejný jídlo. Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Připomeňme si, že Kämpf je v NHL ceněn jako defenzivní specialista. Mezi jeho silné stránky patří hra v oslabení, vhazování v obranném pásmu a eliminování ofenzivních hvězd protivníka.

„V Torontu kryje ty nejlepší pětky soupeřů, jako první chodí na oslabení, to je jeho práce, ve které je jeden z nejlepších v NHL," upozorňuje Duda.

Hra pět na pět hapruje, Blümela měl někdo pomstít. Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

„Pak přijede do národního týmu a najednou jeho role, kterou má mít, aby nám dal ten nejlepší kredit, tak prostě bohužel není," diví se bývalý reprezentant.

Muž zápasu Česko - Norsko na hokejovém MS - David Pastrňák. Nepostradatelný muž české sestavy a lídr týmu.Video: Sport.cz

„Na oslabení nechodí jako první, nechodí na ty nejlepší... Norové hrají bez gólmana a to je prostě práce Davida Kämpfa, kdy on tam má být a má to uklidnit," pokračuje 43letý expert hokejového studia Sport.cz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Norsko - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Duda tak nerozumí počínání trenérského štábu, který do oslabení přednostně posílal z útočníků Tomáše Hertla, Jakuba Fleka nebo Jiřího Černocha.

„To je hráč, který tam musí chodit jako první. Jestli ho chceš využít maximálně pro svůj tým, musíš mu dát stejný jídlo," říká o Kämpfovi.

Reklama