Hlavní obsah

Kdo bude brankářskou jedničkou na MS? Jasná volba, tvrdí bývalý reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karel Vejmelka, Marek Langhamer a Šimon Hrubec. Toto brankářské trio bude na blížícím se hokejovém mistrovství světa v Rize a Tampere hájit českou svatyni. Zatím ale není příliš jasno, kdo bude brankářskou jedničkou. Neshody panovaly i v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz zabývajícím se právě nadcházejícím šampionátem. „Za mě je jasná volba Karel Vejmelka. Je to gólman par excellence,“ uvádí svou volbu Radek Duda, bývalý reprezentant.

Jak řešit pozici jedničky v národním týmu? Neshoda v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Právě brankář Arizony je největším favoritem na post brankářské jedničky v národním týmu. „Je to gólman, na kterém to musí stát. Je na to zvyklý. Arizona byla podprůměrná a Karel potřebuje od začátku cítit důvěru a dostat se na širší hřiště tak, aby si věřil. Karel je pro mě číslo jedna," přesvědčuje čtyřiačtyřicetiletý Duda.

Šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr má o volbě maskovaného muže do brankoviště jinou představu. „Proti Slovákům bych postavil Šimona Hrubce. Zdá se mi v aktuálně lepším rozpoložení než Karel Vejmelka. Ale obecně očekávám, že během prvních pěti zápasů s relativně slabšími soupeři, se brankáři protočí. Až poslední týden mistrovství proti Švýcarsku bude určení brankáře, který bude dál chytat," myslí si novinář.

Příklep s bývalým reprezentantem Radkem DudouVideo: Sport.cz

Shoda ale panuje v dobrém brankářském výběru. „Je to příjemná starost, když víme, že můžeme mezi gólmany sáhnout kamkoliv," líčí Kézr. „Gólmanů máme perfektních dost, máme z čeho vybírat," souhlasí bývalý hokejový bouřlivák Duda.

Kdo bude chytat za Česko na mistrovství světa? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

V pořadu Příklep se řeší také zajímavost ohledně českých brankářů v NHL. Z celkového počtu osmi se na šampionát podívá právě „jen" Vejmelka. „Až tak velké překvapení to není. Od začátku se zdálo, že Kari Jalonen a Zdeněk Orct mají celkem jasnou představu, jak chtějí trojici brankářů složit. Sází na loňskou pozitivní zkušenost s Vejmelkou a Langhamerem," připomíná Kézr složení z minulého MS, kdy třetím do party byl Lukáš Dostál.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Líbí se mu také nominování jednatřicetiletého Hrubce, který si letos poprvé vyzkoušel angažmá ve švýcarské nejvyšší soutěži. „Za ten rok ve Švýcarsku hokejově vyrostl. Je daleko lepším gólmanem, než byl třeba před dvěma lety," popisuje zlepšení muže, u kterého se rovněž na MS očekává vytížení.

Kdo by měl být podle vás jedničkou v české brance na MS?
Karel Vejmelka
59,3 %
Marek Langhamer
10,1 %
Šimon Hrubec
30,6 %
Celkem hlasovalo 2504 čtenářů.

Reklama