Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Česká nominace? Jsem zvyklý to nekomentovat, ale něco mi tam chybí, říká bývalý reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soupisky pro nadcházející hokejové mistrovství světa v Rize a Tampere doznaly téměř finálních podob. Také česká nominace má jasné obrysy, o případných posilách z NHL se rozhodne později. A jak bývá zvykem, nominace vyvolala řadu reakcí. „Chybí mi tam mládí. Udělali jsme stříbrnou medaili z dvacítek a přesně tihle hráči mi tam scházejí,“ hodnotí host pořadu Příklep Radek Duda, bývalý reprezentační útočník.

Příklep s bývalým reprezentantem Radkem DudouVideo: Sport.cz

 
Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Duda je zvyklý nominace národního týmu nikterak nekomentovat. „Naučil mě to život. Je to věc trenérů, kteří jsou za to zodpovědní a nesou hlavu na špalek. Musí si to zhodnotit," vysvětluje bývalý hokejový světoběžník, jenž ve 43 letech ukončil aktivní kariéru a v minulosti rovněž působil v seniorské i juniorské reprezentaci.

Výjimku přesto udělal a prozradil, kdo mu na české soupisce schází. „Chybí mi tam mládí. Udělali jsme stříbrnou medaili na mistrovství světa dvacítek a přesně tihle hráči tam scházejí," poodkrývá bouřlivák a okamžitě vypálil jméno svého favorita.

Člověk tam sedí a buší mu srdce, popisuje Filip Chlapík chvíle, kdy trenér oznamoval nominaci na MSVideo: Sport.cz

„Rád bych tam viděl Davida Špačka. Okamžitě bych mu volal, měl ho v týmu," uvádí chodovský rodák jméno dvacetiletého obránce, jenž si v dresu reprezentační dvacítky připsal na posledním MS hned 8 kanadských bodů a patřil mezi klíčové dílky stříbrného úspěchu. V loňském roce ho navíc v pátém kole draftovala Minnesota.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Právě účast dvacetiletého ofenzivního obránce na nadcházejícím šampionátu by podle Dudy mohla být pro hráčovu budoucnost důležitá. „Je to mladý hráč, potřebuje se učit. Pokud je zdravý, nic ho netrápí, tak bych neváhal. Protože když se podívám na naše obránce, tak tam nevidím hráče typu Tomáše Kaberleho či Marka Židlického. Když vypadli Jiříček nebo Svozil, tak největší předpoklady má právě Špaček," vysvětluje.

V pořadu se také řeší situace kolem Pavla Zachy a jeho opakovaného odmítání pozvánek do reprezentace, kdo patří k hlavním favoritům šampionátů a také k jeho největším talentům. Radek Duda se také vyjadřuje k vystoupení české osmnáctky na mistrovství světa a vysvětluje, proč účinkování svěřenců Jakuba Petra přirovnává ke kámasútře...

Reklama