Hlavní obsah

Knírek jako Super Mario či hrdina z hanbatých bijáků. Tři hokejisté změnili image, aby pobavili tým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být to o pár desítek let dřív, nejspíš byste při tom setkání na letišti měli pocit, že tu zrovna východoněmecká produkce chystá natáčení hanbatých snímků pro dospělé. Jenže tihle tři chlapíci se sice taky živí hraním, ovšem hokeje. Tomáš Kundrátek, Jiří Černoch a Daniel Voženílek se totiž ve středu ráno vytasili s novější image, oholili část vousů a nechali si bujarý knír, že by i Slavomír Lener záviděl. „Odlehčili jsme náladu v týmu," říká Černoch. A tak i tento text je – navzdory čtvrtečnímu veledůležitému čtvrtfinále – v odlehčenějším tónu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kanada - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Tampere (Od našeho zpravodaje) - S tím knírkovým nápadem přišel obránce Tomáš Kundrátek, poslal fotku do společné whatsappové skupiny týmu a snažil se zlákat také ostatní. Když to Jiří Černoch uviděl, řekl si: „Proč ne, manželku už mám." A společně s Danielem Voženílkem vousy zastřihli. „Ráno jsem ženě volal a byl to výbuch smíchu," přiznává Černoch.

Nebyl ojedinělý. Když je spatřil zbytek týmu, hned se rozjely narážky i přirovnání. „K čemu? To nemůžu říct. Ale napadaly mě různé věci," říkal brankář Karel Vejmelka a narážel právě na někdejší filmové „hrdiny" z NDR.

Sám Černoch přiznává, že mu parťáci říkají Mario. Kdo zná počítačového Super Maria aneb šikovného instalatéra, který umí zázračné kousky, tak ví proč. „Jsem s tím v pohodě. A jsme rádi, že jsme odlehčili náladu v týmu," říká Černoch. Jejich kníry prý ocenil také trenér Jalonen. „Je taky pro každou špatnost, a když je to sranda, která pobaví ostatní, je to jedině dobře."

Foto: David Taneček, ČTK

Mezi tři knírače patří v hokejové reprezentaci i obránce Tomáš Kundrátek (vpravo). To kapitán Roman Červenka odolal.

Jen tedy ono trio zůstalo osamoceno, jiní vousáči se nepřidali. Takový gólman Vejmelka z ryze estetických důvodů. „Mně to přijde hrozné. Nelíbí se mi to a každému jsem k tomu řekl svoje," vypráví. To obránce Michal Jordán na pár vteřin „zaváhal", pak asi ale vzpomněl na pár podobných pokusů z minulosti a hned myšlenku vyhnal z hlavy. „Už jsem to zkusil a manželka nebyla vůbec nadšená. Od té doby vím, že to nemám pokoušet," vysvětlil.

Černoch ale věří, že kromě pobavení mu to může pomoct zlomit na mistrovství světa čekání na gól. „Třeba mi to přinese štěstí a bude to můj záchranný mód."

Třeba ano a třeba už ve čtvrtek proti Americe ukáže, jaké zázračné schopnosti v sobě skrývá pravý hrdina Super Mario.

Reklama