Hlavní obsah

Marný švédský boj o vstupenky na semifinále: Češi jsou blázni!

Takhle dlouhé čekání na medaili z mistrovství světa prožili švédští hokejisté jen během druhé světové války, kdy se šampionát nekonal. Poslední cenný kov, dokonce zlatý a druhý po sobě, získali v Dánsku v roce 2018. Od té doby nepřelezli brány čtvrtfinále. Až nyní na turnaji v Česku. Přivezli totiž nabitý tým s 18 hvězdami z NHL. A na semifinále proti Česku (dnes od 14:20 hodin) se do pražské O2 areny snaží dostat řada švédských fanoušků, leč marně.

Sestřih utkání Švédsko–FinskoVideo: Česká televize

 
Článek

Na večerní semifinálový duel mezi Kanadou a Švýcarskem se ještě vstupenky dají sehnat, ale první utkání už je beznadějně vyprodané. Není se čemu divit, vždyť se do něj probojoval domácí výběr.

Doposud byly vyprodané všechny české zápasy, semifinále pochopitelně není výjimkou. A tak spousta švédských fanoušků, která by ráda po postupu svého týmu mezi nejlepší čtyřku po dlouhých šesti letech podpořila své oblíbence přímo na stadionu, má smůlu.

Čeští hokejisté se po vyhraném čtvrtfinále moc nevyspali a už ladili formu na Švédy. Doktoři pracují na nemocném FlekoviVideo: Sport.cz

„Vím, že je mnoho těch, kteří bojují a snaží se do arény dostat. Snažíme se pomáhat, jak můžeme, ale je to těžké,“ připustil pro server Aftonbladet marketingový manažer švédského hokejového svazu Jesper Björck.

Uvědomuje si, že domácí fanoušci si všechny dostupné lístky rychle rozeberou. „Češi jsou blázni!“ usmál se Björck. Přesto tipuje, že švédský výběr nebude mít v sobotu odpoledne v O2 areně vůbec slabou podporu. „Hádám tak 2000 švédských příznivců. Ale jak říkám, je to jen odhad,“ podotkl.

Švédové myslí jedině na zlato, nic jiného neberou. Já ale věřím, že je zastavíme, že ještě nekončíme, říká David TomášekVideo: Sport.cz

Našlapaný tým Tří korunek s elitními zámořskými posilami letos bere jenom zlato. Ostravskou skupinu ovládl bez ztráty bodu, ve čtvrtfinále přetlačil v prodloužení Finsko. „Teď nás čeká další zábavný zápas před plný stadionem. Bude to fajn, těšíme se,“ svěřil se švédský útočník Isac Lundeström.

A jeho spoluhráči jenom souhlasí. „V Praze to bude krásné utkání v plné a hlučné hale. V Ostravě chodila spousta českých fanoušků, teď to bude ještě větší,“ věří další z hvězdných forvardů Adrian Kempe. „Atmosféra bude neuvěřitelná,“ tuší druhý nejproduktivnější obránce šampionátu Erik Karlsson.

Proti Česku rozhodně Seveřané neočekávají žádnou snadnou bitvu. „Rozdáme si to s neuvěřitelně dobrým českým týmem,“ dodal Karlsson.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Postoupí čeští hokejisté přes Švédsko do finále MS?
Ano
78,7 %
Ne
21,3 %
Celkem hlasovalo 28595 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.