Hlavní obsah

Nečas už se připojil k národnímu týmu. Večer chce hrát, prozradil Kalous

Aktualizováno

Nejčerstvější posila české hokejové reprezentace už se připojila k týmu. Útočník Martin Nečas dorazil do hotelu Stages vedle pražské O2 areny po poledni. Jestli nastoupí už do večerního utkání s Velkou Británií, zatím jisté není. „Já jsem ready. Ještě se domluvíme s trenéry. Ale nepřijel jsem sem odpočívat, bude dobré začít hned dneska,“ uvědomoval si sám hráč. „Víme, že by chtěl hrát, ale uvidíme, jak se bude cítit po dlouhé cestě,“ prohlásil po dopoledním dobrovolném rozbruslení asistent trenéra Jiří Kalous.

Jsem připraven už na dnešní zápas, hlásil po příjezdu Martin Nečas. Šampionát jsem sledoval na dálku a měl jsem z toho až husí kůži Video: Sport.cz

 
Článek

V době rozhovoru s 25letým forvardem Caroliny ještě nemluvil. „Čekáme, až budeme osobně hovořit s Martinem, abychom se podle toho mohli zařídit. Plány jsou jedna věc, druhá věc je realita,“ uvědomoval si Kalous.

Nečas už je dopsán na české soupisce. Prozradit, na jakou pozici v sestavě ho realizační tým plánuje umístit, však Kalous nechtěl. „Máme varianty,“ prohlásil jen. A konkrétní nebyl ani v tom, kdo z náhradníků reprezentaci opustí. Mimo soupisku totiž zůstávají útočníci Radan Lenc s Michalem Kovařčíkem i obránce Jan Ščotka. „S hráči jsme mluvili, znají situaci. Ale počkejme, až si pohovoříme s Martinem, podle toho se zařídíme,“ vysvětloval asistent Radima Rulíka.

Národní tým navíc vyhlíží i další dvě možné posily. Po vypadnutí Bostonu by mohli do Prahy dorazit David Pastrňák s Pavlem Zachou. „Nikomu nepřejeme, aby vypadl ze soutěže. Ale co se týče národního týmu, tak by k dispozici mohli být další dva velmi kvalitní hráči. Teď to řeší Petr Nedvěd s Martinem Havlátem. Až se s kluky spojí, uvidíme, jaká je situace,“ líčil Kalous.

Nálada v reprezentaci se po předběžném zajištění postupu do čtvrtfinále podle něj nijak nezměnila. „Je v podstatě podobná. Koncentrovaná na každý trénink, zápas i poradu. Hráči jsou velmi soustředění, pokračujeme ve stejném režimu,“ popisoval kouč.

Duo s Bostonu zatím řeší manažeři, až se s kluky spojí, uvidíme, říká Jiří Kalous o dalších možných posilách z NHLVideo: Sport.cz

Hokejisté už se plně koncentrují na večerní utkání s outsiderem skupiny z Velké Británie. „Systémově mají velmi dobře zorganizovanou hru, i když to tak bodově nevypadá. V kádru mají několik nebezpečných hráčů, Liama Kirka všichni znáte z extraligy, vynikající střela. Na to si určitě musíme dát pozor,“ mínil Kalous. „Už víme, že tu byla spousta překvapivých výsledků. K soupeři máme respekt,“ podotkl.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Český výběr se chce soustředit zejména na vlastní hru. „Budeme pokračovat v naší nastolené cestě, v systémových záležitostech, abychom se nadále zlepšovali,“ doplnil Kalous.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.