Hlavní obsah

Němci touží český tým ve čtvrtfinále MS porazit. Myslí na odvetu za Bratislavu

Německá média před čtvrtečním čtvrtfinále hokejového mistrovství světa poukazují na to, že Češi jsou dvanáctinásobní mistři světa, společný zápas ale vidí jako příležitost k odvetě za čtvrtfinálovou porážku na šampionátu v Bratislavě v roce 2019. Čechy jako soupeře navíc Němci považují za přijatelnější než Švédy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Německo - ŠvýcarskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

"Druhé místo (ve skupině) není důležité jen pro sebevědomí. Díky němu se Německo vyhnulo čtvrtfinálovému duelu s ještě silněji hodnoceným Švédskem, které se nyní střetne s Kanadou," napsala agentura DPA. "Proti Česku máme navíc šanci na odvetu," uvedla v připomínce toho, že na MS v roce 2019 zastavilo Česko ambiciózní německý tým výhrou 5:1.

O odvetě napsal také portál Express, podle kterého mají Češi u Němců za Bratislavu stále otevřený účet. Portál zmínil vyjádření německého útočníka Matthiase Plachty, který za použití jadrného slovníku prohlásil, že je týmu "u pr...", proti komu nastoupí, neboť jde zkrátka z utkání do utkání. Němečtí hokejisté jsou si ale podle Expressu dobře vědomi, že Češi u nich mají vroubek.

Němec Matthias Plachta zaujal nebojácným průnikem mezi obránci Švýcarska.Video: ČT sport, SPORT.CZ

"S Čechy nemáme srovnaný účet. Na mistrovství v roce 2019 utrpělo Německo drsnou porážku 1:5 proti silnému Česku. Po dvou třetinách to tehdy ještě bylo 1:1, ale v závěrečné třetině byl německý výběr převálcován 4:0," připomenul Express. Na někdejší porážku myslí i německý hokejista Marcel Noebels, který řekl, že Němci do střetnutí s Čechy dají vše, neboť tentokrát si semifinále nechtějí nechat sebrat.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Německá gólová radost: (zleva) Moritz Müller, Kai Wissmann a Alexander Ehl.

O porážce v Bratislavě hovořil také bývalý německý hokejista a expert sportovní stanice Sport1 Rick Goldmann, podle kterého to může hráče frustrovat. Na nadcházející střet s Čechy ale hledí s velkým očekáváním. "Jsem optimistický," řekl.

Sportovní weby sílu českého týmu nepodceňují a shodně připomínají, že Česko se jako velký hokejový národ pyšní dvanácti mistrovskými tituly. Zmiňují také, že českému týmu se v úterý v závěru zápasů ve skupině nedařilo proti hostitelskému Finsku, se kterým prohrál 0:3. Portál Kicker připomněl, že Němci sehráli s českým výběrem dva přípravné zápasy před mistrovstvím a že v jednom jasně prohrálo 2:6, ale v druhém zvítězilo 2:0. "Německý a ani český tým ale tehdy neměl kompletní kádr," dodal Kicker.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS 2022

  • Čtvrtfinále

  • 26.05.22      19 : 20 Helsinky
    Švýcarsko Švýcarsko Spojené státy USA
    0 : 3
  • 26.05.22      19 : 20 Tampere
    Finsko Finsko Slovensko Slovensko
    4 : 2
  • 26.05.22      15 : 20 Tampere
    Kanada Kanada Švédsko Švédsko
    4 : 3
    PP
  • 26.05.22      15 : 20 Helsinky
    Německo Německo Česká republika Česko
    1 : 4
  • Semifinále

  • 28.05.22      13 : 20 Tampere
    Finsko Finsko Spojené státy USA
    4 : 3
  • 28.05.22      17 : 20 Tampere
    Kanada Kanada Česká republika Česko
    6 : 1
  • Finále

  • 29.05.22      19 : 20 Tampere
    Finsko Finsko Kanada Kanada
    4 : 3
    v prodloužení
  • 29.05.22      14 : 20 Tampere O 3. místo
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    4 : 8