Hlavní obsah

O Pastrňákovi je jasno?! Boston rozhodl o posile pro českou reprezentaci na MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro českou hokejovou reprezentaci na MS ve Finsku se rýsuje obrovská posila. Už v úterý po obědě by mělo vedení národního týmu oficiálně potvrdit, že do Tampere dorazí snajpr Bostonu David Pastrňák.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Český útočník Bostonu David Pastrňák by měl posílit českou reprezentaci na MS

Článek

Generální manažer reprezentace Petr Nedvěd již o víkendu avizoval, že elitní kanonýr chce přijet, ale vzhledem k prodělaným zraněním není jisté, zda mu jeho start na MS potvrdí klubový lékař.

„Chuť přijet má, chce reprezentovat. V klubu má silné slovo, ale určitě bude rozhodovat doktor a generální manažer. Uvidíme, jestli se na tom něco nezměnilo. Nicméně uvidíme, jak dopadnou výsledky. Všichni bychom si přáli, aby dorazil, ale spekuloval bych, jak se k tomu lékaři postaví," uvedl před několika dny Nedvěd.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - ŠvédskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Podle serveru isport.cz se už ale Boston rozhodl, že 25letého forvarda do služeb českého nároďáku pustí. Samotné vedení reprezentace po dopoledním rozbruslení nechtělo situaci ohledně Pastrňáka komentovat. Generální manažer Petr Nedvěd ale před zápasem s Rakouskem předstoupí před novináře, kde má o posilách z NHL mluvit.

Co musí Češi zlepšit do zápasu s Rakouskem? Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

Pastrňák, jenž zakončil základní část NHL s bilancí 40 gólů a 77 bodů v 72 odehraných zápasech, by tak mohl znovu oživit spolupráci se svým někdejším parťákem z Bostonu Davidem Krejčím. Byť právě Krejčího útok s Červenkou a Blümelem zatím hraje výborně.

Pastrňák po vyřazení Bostonu v sérii s Carolinou v rozhovoru se zámořskými novináři mluvil i o vyrovnávání se s rodinnou tragédií, která ho postila loni v létě, kdy mu zemřel pár dnů po narození syn Viggo Rohl.

Budoucí rakouská hvězda v NHL? Diskuse o Marcu Kasperovi v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

„Chtělo to čas. Být spolu. Prostě čas a lásku. Bylo to velmi těžké. Nikomu bych nepřál, aby tohle musel zažít. Doufám, že jsou před námi mnohem lepší věci," uvedl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.