Hlavní obsah

Obrovské zklamání, smutní Slováci na MS. Vyčítají si zápas s Českem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do poslední chvíle věřili v postup do čtvrtfinále, jenže naděje slovenského národního týmu na účast ve vyřazovacích bojích na hokejovém MS definitivně zhasla po vypršení 60. minuty duelu Lotyšska se Švýcarskem. Domácím se v Rize podařilo obrat do té doby suverénní Švýcary o body a odskočit Slovákům v tabulce. Lotyši dokonce favorita v prodloužení porazili 4:3, čímž stihli ještě odsunout na čtvrtou příčku Čechy. Ve slovenském táboře tak zavládl velký smutek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Švýcarsko - LotyšskoVideo: Česká televize

 
Článek

„Je to obrovské zklamání. V každém zápase jsme sahali na body, i v těch, které jsme prohráli. V každém z nich jsme mohli získat víc bodů, ani jeden ale nebyl propadák," hodnotil v rozhovoru pro sportky.sk jeden z asistentů Craiga Ramsayho Peter Frühauf.

Slováky mohla mrzet hlavně porážka od Kazachstánu v samostatných nájezdech. V úterý ale doufali, že nečekanou ztrátu napravili, když bez problémů porazili Nory 4:1. V tu chvíli byli díky lepšímu vzájemnému zápasu před Lotyšskem na postupové pozici. Potřebovali ale, aby pobaltský tým proti Švýcarům nebodoval. Tahle teorie však vzala za své.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - NorskoVideo: Česká televize

„Už jsme se trochu těšili, když Švýcaři dali gól na 3:2. Pak to ale dopadlo, jak to dopadlo. Myslím, že si můžeme vyčítat hlavně duel s Kazachstánem, ale i zápas s Českem, v němž jsme také sahali po bodech. Určitě to mrzí," vykládal pro sport.sk brankář Stanislav Škorvánek.

„Všichni jsme věřili do poslední sekundy, že by to mohlo dopadnout v náš prospěch, ale bohužel, nestalo se," posteskl si gólman na adresu překvapivé výhry Lotyšů nad Švýcary, kteří šetřili řadu opor včetně Nina Niederreitera a Nica Hischiera.

„Velká škoda, protože jsme ukázali, že se silnějšími soupeři umíme zahrát. Myslím, že ani ve čtvrtfinále bychom nebyli bez šance. To už se ale nedozvíme. Mám teď v sobě hodně emocí. Moc mě mrzí, že jsme byli takový kousek od čtvrtfinále, a nakonec to nevyšlo," dodal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - ČeskoVideo: Česká televize

„Velmi nás to mrzí. Večerní zápas Lotyšů jsme sledovali společně na pokoji. Švýcaři nám dali jiskru naděje, v závěrečných deseti minutách Lotyše do ničeho nepustili, nakonec ale přeci jen inkasovali. Takže jsme byli smutní," přitakával útočník Viliam Čacho.

Reklama