Hlavní obsah

Pastrňák už je v Tampere. Hned u arény ho zdravil Hertl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší český hokejista současnosti už dorazil do dějiště šampionátu v Tampere. David Pastrňák přesně ve 14.45 finského času přijel do zdejší arény, aby následně absolvoval první trénink. Ten je ve středu dobrovolný a očekává se na něm zhruba desítka hráčů.

Foto: Robert Sára, Sport.cz

Vítej, říká Tomáš Hertl Davidu Pastrňákovi.

Článek
Fotogalerie

Někteří z nich se při Pastrňákově příjezdu zrovna před halou rozcvičovali, a tak prvním, kdo se s Pastou přivítal, byl Tomáš Hertl. Pozdravil ho rovněž Jiří Smejkal či Matěj Blümel. Obdivně pak na něj hleděli rakouští hokejisté, úterní přemožitelé Čechů, kteří se zrovna připravovali na odpolední duel proti Norům.

Pastrňák se rozhodl vyrazit na šampionát hned po vyřazení Bruins z play off NHL. Navzdory tomu, že nebyl stoprocentně zdravý, prošel i díky svému silnému slovu lékařskou prohlídkou. Už ve čtvrtek by měl nastoupit do večerního zápasu proti Lotyšsku. A jak řekl kouč Kari Jalonen, počítá s obnovením jeho spolupráce s Davidem Krejčím.

"Věřím, že nám dodá energii a pomůže týmu v pravý čas," prohlásil Jalonen.

Experti Sport.cz hodnotí v pořadu Příklep extra porážku českých hokejistů s Rakouskem na MSVideo: Sport.cz

„Nemá cenu něco uspěchat. Rozhodnout se musí v první řadě trenéři a Pasta. Dáme mu prostor, uvidíme, jak se bude po příletu cítit. David měl po konci Bostonu v playoff NHL velký zájem přijet na mistrovství, a přestože byl ke konci základní části zraněný, výstupní zdravotní testy u něj proběhly bez problémů a od Bruins tak dostal zelenou," řekl generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu ČR - RakouskoVideo: ČT sport, ČT sport

Reklama

Související témata: