Hlavní obsah

Pětice talentů pro draft i rekordman šampionátu. Podívejte se na zajímavosti ze soupisek pro MS

Hokejové mistrovství světa nabídne celou řadu zajímavých jmen a příběhů. V přiloženém videu z hokejového pořadu Příklep redakce Sport.cz najdete přehled pozoruhodných talentů a zajímavostí ohledně účastníků turnaje, další si rozebereme na následujících řádcích.

Koho sledovat na hokejovém MS? Podívejte se na nejzajímavější hráče a příběhy z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Švýcar Andres Ambühl se chystá už na sedmnácté mistrovství světa, čímž překoná rekord svého krajana Mathiase Segera. V 38 letech však nebude nejstarším hráčem na turnaji. Ten by měl naskočit hned do prvního utkání českého týmu v dresu Velké Británie.

Řeč je o velšském útočníkovi Jonathanu Phillipsovi, který za dva měsíce oslaví 40. narozeniny a na klubové úrodni je dlouholetým kapitánem Sheffield Steelers.

Akce IIHF bez Ruska a Běloruska. Komu hraje situace do karet? Diskuse z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Nejmladšího hráče představí na turnaji Slovensko, které má na soupisce teprve 17letého Adama Sýkoru z Nitry, který bude jedním z pěti borců na šampionátu, kteří se ještě budou snažit zviditelnit pro nadcházející draft.

Český tým vsadí pro šampionát na nezkušené brankářské trio. Je to správně? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Podle údajů databáze Eliteprospects.com bude nejvyšším hráčem na turnaji obránce Viktor Svedberg. Přestože se jedná o rodilého Švéda, na led vyjede v dresu Kazachstánu, kde získal občanství díky dvouletému angažmá v Barysu Nur-Sultan. Předtím nastoupil k 27 utkáním NHL v dresu Chicaga a naposledy hrál KHL za Omsk.

Jednoho ze tří nejmenších účastníků šampionátu najdeme na české soupisce. Je jím forvard Petr Kodýtek, u něhož je uvedena výška 168 centimetrů, stejně jako u Danteho Hannouna z Itálie a Petruse Palmua z Finska.

Překvapení v nominaci české reprezentace na mistrovství světa.Video: Sport.cz

Švédové pak podle již zmíněného webu mají nejlehčího i nejtěžšího hráče. V prvním případě jde o Oskara Langa (68 kg), ve druhém o Elmera Söderbloma (113 kg).

Další zajímavosti najdete v hlavním videu z pořadu Příklep.

PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz
Před a po zápasech českého týmu a také o přestávkách mezi třetinami bude vysílat v přímém přenosu hokejové studio redakce Sport.cz. Nenechte si ujít sestřihy, postřehy přímo z Finska, názory známých expertů a další zajímavosti na našem webu.

Reklama