Hlavní obsah

Po Lencovi hlásí reprezentace druhou posilu za zraněné Sedláka s Chytilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Radanu Lencovi má česká hokejová reprezentace druhou posilu za zraněné Lukáše Sedláka a Filipa Chytila. Národní tým doplní v dějišti MS v Rize útočník Radim Zohorna, pro něhož v noci na čtvrtek skončila klubová sezona v AHL v Torontu Marlies, farmářském klubu Maple Leafs.

Foto: Profimedia.cz

Radim Zohorna v dresu Toronta, za ním je Jonatan Berggren z Detroitu.

Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - „Radim Zohorna prošel všemi výstupními a zdravotními prohlídkami v zámoří a může se připojit k národním týmu na mistrovství světa 2023. Pokud stihne všechny navazující lety, měl by k nám do Rigy dorazit v neděli odpoledne. O tom, kdy poprvé nastoupí do zápasu, rozhodnou trenéři během dneška nebo zítřka," prohlásil generální manažer reprezentace Martin Havlát.

Sedmadvacetiletý Zohorna se tak poprvé dočká startu na některé z velkých mezinárodních akcí.

Nejmladší z bratrského tria Zohornů odehrál v aktuální sezoně i 10 zápasů v NHL. Nejprve osm za Calgary, v nichž nebodoval, po trejdu do Toronta zaznamenal v dresu Maple Leafs jeden gól ve dvou zápasech.

Reklama