Hlavní obsah

Proti Kazachstánu změní Češi sestavu, zraněný Chlapík netrénuje. Má nehoráznou smůlu, ví kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová reprezentace do nedělního večerního zápasu proti Kazachstánu (19.20) nastoupí se změnami v sestavě. Do hry se dostanou Daniel Voženílek i Martin Kaut, které vedení týmu v sobotu dopsalo na soupisku, na tribuně tentokrát zůstane Ondřej Beránek a rovněž zraněný Filip Chlapík. Ten ani neabsolvoval dopolední rozbruslení. „Je v péči lékaře. A ten rozhodne, kdy bude moct nastoupit. Snad to bude brzy,“ řekl o něm asistent trenéra Libor Zábranský.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejová reprezentace na nedělním dopoledním tréninku před večerním zápasem s Kazachstánem.

Článek

Riga (Od našeho zpravodaje) - Trenéři po utkání se Slovenskem sáhli do dvou lajn. V té druhé proti Kazachstánu místo zraněného Chlapíka naskočí Kaut, v té čtvrté „karlovarské" se objeví Voženílek. Beránkovi zůstane jen role 13. útočníka sedícího na tribuně. „Voženílek je hrozně zajímavý hráč v předbrankovém prostoru, v rohu vybojuje spoustu puků. Kaut přinese rychlost, dravost, navíc je to pravák," uvedl po dopoledním nedělním rozbruslení Zábranský.

Znovu tým nasadí čtyři obranné páry. Kdo pak půjde do branky neprozradil, ale obecně se očekává, že to bude Karel Vejmelka.

Proti Kazachstánu pak Zábranský chce, aby se hráči vyvarovali zbytečných faulů. „Kazachstán hraje výborně v obraném pásmu. Má výborné přesilovky, takže musíme hrát disciplinovaně. Musíme se držet našeho herního plánu a bez zbytečných vyloučení," ví Zábranský. Kazachstán ve svém úvodním utkání porazil Norsko 4:3 po nájezdech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - ČeskoVideo: Česká televize

Češi se ale především zaměřují na sebe, protože celou přípravu je kosí nepříjemná zranění. Útočník Červenka přišel po zápase s Rakouskem o zuby, obránce Jiříčka pochroumané tělo ani pustilo na šampionát. Smejkal má zlomenou čelist a hraje se zdrátovanou pusou. Chlapík pak po tvrdém hitu od Slováka Kocha odpočívá.

„Snad se z toho brzy dostane. Celou sezonu má neuvěřitelnou a nehoráznou smůlu," řekl Zábranský. A připomněl Chlapíkovy nešťastné momenty – při prosincovém turnaji EHT si podvrknul kotník, když na letišti vystupoval v autobusu, na Švédských hrách hrál po zásahu pukem s nateklým obličejem.

Snad si už to nejhorší vybral...

Reklama

Související témata: