Hlavní obsah

Rulík: Jsme šťastní, že jsme neprohráli. Ale nesmíme to přeceňovat…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvě třetiny na ledě dominovali. Jenže z mnoha šancí neproměnili jedinou, a tak klidně mohl nastat scénář, že by si v té třetí či v prodloužení, kde už se hra vyrovnala, urvali zápas pro sebe Finové. To se ale nakonec nestalo. „Strašně nám pomohli diváci,“ děkoval zaplněné O2 areně po triumfu 1:0 po samostatných nájezdech kouč českých hokejistů Radim Rulík.

Strašně cenné vítězství. Týmový, obětavý výkon a vynikající gólman, hodnotí Radim Rulík Video: Sport.cz

 
Článek

Potěšila vás předvedená hra mužstva?

Kluci podali výborný a obětavý týmový výkon, podpořený vynikajícím gólmanem Dostálem. Byl to strašně těžký zápas, ale to tady bude každý. Jsme rádi, že jsme to zvládli.

Které další věci se vám líbily?

Měli jsme dobrý pohyb. Z předchozích utkání jsme věděli, co nebylo z naší strany optimální. Zaměřili jsme se na to, ale je to práce na celý turnaj. A my jsme připravení na tom pracovat. Jsme šťastní, že jsme neprohráli, ale nesmíme to přeceňovat, čekají nás další zápasy.

Sestřih utkání ČR–FinskoVideo: Česká televize

Jak jste viděl situaci z konce třetiny, kdy po přezkoumání u videa sudí neuznali Palátův gól?

Rozhodčí nebudu vůbec komentovat. Nemají to jednoduché, něco vidět je, něco ne. Viděl jsem skrumáž před bránou, chtěli jsme jít do brány, ale nedokázal jsem odhadnout, jestli náš hráč v brankovišti je, nebo není. Jestli překážel gólmanovi v zákroku, nebo ne. Byli jsme v tu chvíli šťastní, že jsme dali gól, ale pak přišlo to rozhodnutí.

Po poledni narození dcery, večer zápas. Manželka to zvládla perfektně, já trošku hůř, směje se šťastný táta Dominik Kubalík Video: Sport.cz

Co říkáte na Dominika Kubalíka, který nastoupil, přestože se jen několik hodin před zápasem stal poprvé otcem a pak za vámi spěchal z plzeňské porodnice?

Bylo to velké téma. Měli jsme připravené dvě sestavy – s ním a bez něho. Kdyby nemohl, hráli bychom na 11 útočníků. Měli jsme připravené formace a kombinace na přesilovky s ním i bez něho. Jen jsme čekali, kterou variantu použijeme. Naštěstí vše dopadlo dobře. Dominik byl v nelehké situaci, asi se také moc nevyspal a hodně myšlenek měl asi v porodnici, ale celkově si myslím, že to zvládl velice dobře.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Ceníte si jeho přístupu? Někteří hráči by se z MS omluvili, kdyby v jeho průběhu měla jejich partnerka přivést na svět potomka…

Nevím, jestli máte děti… Jestli jste se o ně staral prvních šest týdnů jako táta…

Většinou se v té době o ně stará jejich matka.

No vidíte. A on to má úplně stejně.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.