Hlavní obsah

Satisfakce pro Červenku! Na kapitána bronzových Čechů se valí chvála

Obrovská satisfakce! Útočník Roman Červenka vyšperkoval bronzový úspěch českého týmu na MS tím, že vyhrál kanadské bodování celého šampionátu. Výkony zkušeného hokejového reprezentanta, který byl v minulosti často terčem kritiky, ocenili experti v pořadu Příklep na Sport.cz. „Pro Romana je to obrovský úspěch a satisfakce za ty roky, kdy musel poslouchat, že je synonymem českého neúspěchu," poznamenal Jan Škvor, expert Sport.cz. „Celá sezona v jeho podání byla fantastická," dodal bývalý útočník Radek Duda.

Červenka? Obrovská satisfakce. Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRAVideo: Sport.cz

 
Článek

Červenka se představil v reprezentačním dresu na devátém světovém šampionátu. Ve Finsku letos posbíral sedmnáct kanadských bodů za pět branek a 12 asistencí, což jej pasuje na hvězdu MS. „Tohle byl jeho nejpovedenější šampionát, suverénně. Byl jedním z lídrů týmu," upozornil Škvor v pořadu Příklep extra na Sport.cz. „Jak Romana známe, on je tišší, takže to v kabině nikdy nebude tak, že tam přijde a vezmi si slovo. To ale neznamená, že v kabině nejde cítit. Podle mě to byl příkladný kapitán," dodal expert Sport.cz.

„Redman je moc chytrej a inteligentní kluk. Není to o tom, že bude pořád povídat. Ale když má něco na jazyku, tak to prostě řekne," ocenil bývalý útočník Červenku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu o bronz Česko - USAVideo: ČT sport, SPORT.CZ

„Zářil na klubové úrovni, ale otevřeně říkám, že na olympiádě byl naším nejlepším hráčem a na mistrovství světa patřil do TOP 3. Jednoznačně. Byl to mozek akcí. Všechno šlo přes něj. Nejlepší hráč," nešetřil chválou Duda s tím, že si Červenka zaslouží pozvánku do All Star týmu celého šampionátu. „Každý viděl jeho dovednosti a um. Jsem rád, že spoustě lidí ucpal hubu," doplnil.

Piva jsme pili všechny, co byly a Krejča je skvělej tanečník, popsal oslavy kapitán Roman Červenka.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: