Hlavní obsah

Sedlák ani Chytil proti Slovinsku nenastoupí. Varianta s povoláním náhradníka je na stole, řekl kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zranění útočníci Lukáš Sedlák a Filip Chytil do odpoledního zápasu (15.20) proti Slovinsku nenastoupí. Kouč hokejové reprezentace Libor Zábranský zároveň přiznal, že situace okolo Sedláka není optimistická a je na stole varianta s povoláním náhradníků. Jestli bude poprvé na šampionátu v Rize chytat Vejmelka, jak naznačovalo dopolední rozbruslení, nechtěl odtajnit.

Foto: Roman Koksarov, ČTK/AP

Lukáš Sedlák (vlevo) v souboji s Uvisem Balinskisem z Lotyšska.

Článek

Riga (Od našeho zpravodaje) - Jediným hráčem, který absolvoval předzápasové dopolední rozbruslení v Areně Riga, byl brankář Karel Vejmelka. Téměř půlhodiny na něj ze všech možných pozic stříleli generální manažer reprezentace Martin Havlát a trenér gólmanů Zdeněk Orct. Ostatní hráči pak měli ve stejné době na hotelu mítink, jenž se týkal odpoledního utkání proti Slovinsku.

Lze však usuzovat, že by Vejmelka měl do duelu po třízápasovém čekání na šampionátu nastoupit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - LotyšskoVideo: Česká televize

„Neberte to nezdvořile, že vám neříkáme dopředu, kdo bude chytat. Nic netajíme, ale ať si soupeř láme hlavu, který z našich tří skvělých gólmanů nastoupí, a připravuje se. Kdybyste viděli, jak má Zdeněk Orct fantasticky nachystanou přípravu na brankáře soupeře, tak byste pochopili, proč to chceme zveřejňovat až těsně před zápasem, aby se protivník nemohl cíleně chystat," řekl Libor Zábranský. „Nechceme odkrývat karty zbytečně brzy."

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Špatně dál vypadá situace okolo útočníků, zranění Filip Chytil i Lukáš Sedlák se v sestavě proti Slovinsku neobjeví.

„Filip to zkoušel s celoobličejovým krytem, má zranění na tváři a do zápasu nepůjde. Lukáš Sedlák dostal pukem do spodní části těla (podle informací Sport.cz dostal pukem do levého kotníku) a hrát taky nebude. Čekáme u něj na verdikt doktora a pravda je, že to nevypadá dobře," uvedl Zábranský a přiznal, že vedení týmu zvažuje místo něj povolat náhradníka. „Martin Havlát je teď hodně na telefonu a musíme si připustit, že ta varianta může nastat a je na stole."

Pravděpodobná sestava Česka:
Vejmelka, (Langhamer) - Kundrátek, Kempný, Košťálek, T. Dvořák, J. Zbořil, Jordán, Knot, Němeček - D. Kubalík, M. Špaček, Červenka - Tomášek, Sobotka, Flek - O. Beránek, Černoch, Smejkal - M. Kaut, D. Voženílek, Chlapík.

Centrem první formace tak nově bude Michael Špaček, ve čtvrté lajně stejnou roli dostane Daniel Voženílek.

A kdo by mohl být na šampionát dodateně povolán? V hledáčku jsou hráči, kteří se po posledním turnaji v Brně nedostali do finální nominace. Spekuluje se především o Radanu Lencovi, či Romanu Horákovi.

Reklama