Hlavní obsah

Přesilovkový ostřelovač Kubalík: Chceme i ošklivé góly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je klíčovým mužem herní situace, která častokrát láme zápasy. Dominik Kubalík je totiž hlavním ostřelovačem českých přesilovek. Jenže zatímco proti Kazachstánu si v nich připsal dva góly, proti Lotyšsku on ani jeho parťáci nevyužili žádnou z početních výhod. „Snažil jsem se hodně střílet, ale zpětně vím, že to bylo zbytečné. Jak když buší hluchej do vrat," řekl Kubalík.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Přesilovkové góly českého týmu v utkání s KazachstánemVideo: Česká televize

 
Článek

Ve středu jste znovu na přesilovkách pracovali, že?

Ano. O ně se musíme opřít, hodně se i o nich bavíme. Martin (asistent Erat) nám dává dost informací, koukáme na video. Takže bylo by fajn, kdybychom si v zápase pokaždé dokázali přesilovkou pomoct. Ve čtvrtek přijde další test.

Jak moc je nepříjemné, že se kvůli zranění Chytila, Sedláka pořád mění složení přesilovek?

Je to blbé. Byli bychom rádi, kdybychom byli kompletní. Ale zase někteří kluci mají nově šanci na přesilovce být a věřím, že budou mít zápal, aby se v ní udrželi.

Co je potřeba v nich hlavně zlepšit?

Kolikrát jde o to dobře vystřelit a nemusíte přímo z té rány dát gól. Jde o odražené kotouče, dostat se do šance dál. Předbrankový prostor je důležitý, protože tam padá spousta gólů. A my chceme i ošklivé góly.

Snažíte se coby zkušený hráč v přesilovce dirigovat parťáky?

Naše formace hodně střílí. Moc nevymýšlíme, nemáme tam někoho, jako je Roman Červenka, kdo by puk rozhazoval žabičkama. Náš základ je jednoduchý. Jít do brány, vytěžit maximum.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník hokejové reprezentace Dominik Kubalík na předzápasovém rozbruslení.

Jak se ale správně rozhodnout, kdy střílet a kdy raději volit přihrávku? Proti Lotyšsku jste třeba během chvíle dvakrát napálil blokujícího hráče...

... a tak si řeknete, že potřetí vám do toho už nepůjde, že ho to bolí. Musíte to ale pak zkusit sehrát jinak. Přihrát na druhou stranu, využít, že je ten bránící hráč u vás. Chce to na situaci reagovat. Ale tady mi to dvakrát přišlo na volej a často to přes prvního hráče projde, a když je clona před gólmanem, prostě to zkusíte. Zpětně vím, že to bylo zbytečné. Jak když buší hluchej do vrat.

Na druhou stranu jste dal už tři góly, na další tři přihrál. Z osobního pohledu panuje spokojenost?

Jsem rád, že to spadlo. Když se v tom útočník začne topit, není to příjemné. Takže jsem rád, že se daří a dokážu týmu pomoct.

Jak moc tým ovlivňují opakující se zranění spoluhráčů?

Doufám, že kluci budou brzy v pohodě. Samozřejmě z toho člověk není nadšený, ale moc nad tím nemůžete přemýšlet ani měnit naše cíle. Nespekulujeme, jak budeme hrát, když nám vypadne jeden hráč. Doufám, že se ve čtvrtek herně posuneme dál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - LotyšskoVideo: Česká televize

Reklama