Hlavní obsah

Německo - USA 2:3SESTŘIH: Američané zůstávají na MS stoprocentní, Německo nadále na nule

Aktualizováno

Hokejisté Spojených států amerických zůstali i po třetím utkání na mistrovství světa v základní skupině A stoprocentní. V Tampere udolali Německo 3:2, přestože ještě po druhé třetině prohrávali 1:2. Vítězný gól dal v čase 54:50 Matt Coronato. Němci ztratili jednobrankovým rozdílem i třetí zápas na turnaji a zůstávají bez bodového zisku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Německo - USA Video: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Favorizovaní Američané prohráli úvodní bezbrankovou třetinu na střely na branku jasně 4:12, ale byli o poznání nebezpečnější. V sedmé minutě Němci propadli a Eyssimont uháněl sám na Niederbergera, při kličce do forhendu mu však německý gólman nenechal ani kousek prostoru, jímž by mohl propasírovat puk za čáru. Němci pak přes Sturmovu šanci nevyužili přesilovku.

Ve 13. minutě měl německý výběr během pár sekund velkou porci štěstí. Niederberger nejprve vytěsnil pokus Alexe Tucha, který jen krátce poté tečoval Hutsonovo nahození a kotouč zazvonil na brankovou konstrukci. Němci oplatili stejnou mincí - Tiffelse vychytal brankář DeSmith, pak po vyhraném buly pálil Wiederer a rovněž jeho pokus zastavila tyčka.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Německý útočník Justin Schütz střílí druhý gól svých barev v utkání proti USA.

Do vedení mohl zámořský tým poslat v úvodu druhé části dokonce v oslabení O'Connor, gólman Niederberger ale situaci dobře ustál a levou rukou vyrazil puk do bezpečí. Vedoucí gól dal až ve 26. minutě Attard. Střela bez přípravy mu sice nesedla a mířila po ledě vedle branky, ale bek Wissmann usměrnil kotouč bruslí nešťastně za záda svého gólmana.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Oba celky si pak zahrály krátce po sobě přesilovku, využít ji však nedokázaly. Američané při ní dokonce sami inkasovali. Jen 14 sekund po jejím začátku vyrovnal v polovině utkání zblízka dorážející Soramies. S druhým šokem pak přispěchal pouhých pět sekund před druhou sirénou Schütz, když proměnil sólový únik.

Ve třetím dějství mohli pohnout stavem Thrun a na druhé straně Tiffels, ale podařilo se to až Farrellovi na konci 46. minuty, kdy vypálil za kruhem a využil Niederbergerova zakrytého výhledu. Další obrat ve skóre dovršil v 55. minutě přesilovkovým zásahem do odkryté branky Coronato, kterého našel krásnou nahrávkou Perunovich. Němci tvrdě bojovali o vyrovnání, sáhli k dlouhé hře bez gólmana, ale soupeř už těsnou výhru uhájil.

Mistrovství světa v hokeji - skupina A (Tampere):
Německo - USA 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 31. Soramies (M. Müller, Seider), 40. Schütz (Tuomie) - 26. Attard (Eyssimont, Tynan), 46. Farrell (Hutson), 55. Coronato (Perunovich, Tynan). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Kaukokari (Fin.) - Ondráček (ČR), Cattaneo (Švýc.). Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8003.
Německo: Niederberger - M. Müller, Seider, J. Müller, Wissmann, Hüttl, Wagner, Szuber, Gawanke - Kahun, Noebels, Peterka - Ehl, Sturm, Soramies - Tiffels, Kastner, Wiederer - Schütz, Stachowiak, Tuomie. Trenér: Kreis.
USA: DeSmith - Perbix, Samberg, Thrun, Perunovich, Mackey, Hutson, Attard - A. Tuch, Bonino, Grimaldi - Garland, O'Connor, Eyssimont - Mazur, Tynan, Gauthier - Bjork, Coronato, Farrell - L. Tuch. Trenér: Quinn.

Reklama