Hlavní obsah

Švýcarsko - Kazachstán 5:0SESTŘIH: Debakl pro Kazachstán, bezchybní Švýcaři znovu kralovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Švýcarští hokejisté porazili na mistrovství světa v Rize Kazachstán 5:0 a zůstávají i po třech zápasech v základní skupině B bez ztráty bodu. Svěřenci trenéra Patricka Fischera ještě ani jednou neinkasovali a dostali se do čela tabulky. Gólman Leonardo Genoni vychytal druhé čisté konto na turnaji. Gól a asistenci si připsal Fabrice Herzog. Kazachstán má dva body a klesl na sedmé místo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Švýcarsko - KazachstánVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Do sestavy Švýcarska se poprvé zařadil útočník s českými kořeny Kevin Fiala z Los Angeles a v 5. minutě se radoval se svými spoluhráči z úvodní branky. Po střele Gaëtana Haase překonal Andreje Šutova z dorážky z levého kruhu Tobias Geisser.

Další možnost měl Damien Riat. Kazachstán zahrozil v rychlém sledu, ale Genoniho nepřekonali Alichan Omirbekov, tečí Abaj Mangisbajev ani Arkadij Šesťakov. Švýcaři se neprosadili při vyloučení Dinmuchameda Kajyržana a potom neproměnili šance Denis Malgin a Fabrice Herzog.

V úvodu druhé části měli příležitost Enzo Corvi a opět Malgin, který potom po přihrávce Andrese Ambühla zase ztroskotal na Šutovovi. V 28. minutě už se Fischerův výběr radoval

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Střelu Michaela Fory od modré čáry tečoval bruslí Herzog. Snížit se nepodařilo Nikitovi Michajlisovi ani Maximu Muchametovovi. Naopak v polovině utkání skórovali opět Švýcaři. Tanner Richard nabil zpoza branky Riatovi, který ozdobil svůj první zápas na turnaji po dopsání na soupisku gólem.

Na startu závěrečného dějství využil přesilovou hru při vyloučení Samata Danijara už po 14 sekundách Nino Niederreiter a v 50. minutě dovršil výsledek po střele Svena Sentelera z dorážky do odkryté branky Romain Loeffel. O chvíli později Šutova vystřídal Nikita Bojarkin, který už neinkasoval.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Riga):
Švýcarsko - Kazachstán 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Geisser (Haas, Miranda), 28. Herzog (Fora, Riat), 31. Riat (Richard, Herzog), 41. Niederreiter (Malgin, Kukan), 50. Loeffel (Senteler). Rozhodčí: MacFarlane (USA), Sewell (Brit.) - Davis (USA), Wyonzek (Kan.). Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Diváci: 2792.
Švýcarsko: Genoni - Marti, Kukan, Loeffel, Fora, Glauser, Geisser - Niederreiter, Corvi, Ambühl - Fiala, Malgin, Ch. Bertschy - Miranda, Haas, Simion - Herzog, Richard, Riat - Senteler. Trenér: Fischer.
Kazachstán: Šutov (51. Bojarkin) - S. Danijar, Beketajev, Polochov, Orechov, Koroljov, Gajtamirov, Butěnko, Dichanbek - Starčenko, Šestakov, Rymarev - N. Michajlis, Muchametov, Muratov - Rachmanov, Omirbekov, Savickij - Kajyržan, Mangisbajev, Musorov. Trenér: Mambetalijev.

Reklama