Hlavní obsah

Kazachstán - Slovinsko 4:3SESTŘIH: Kazachstán otočil zápas, Slovinsko končí MS s nulovým ziskem

Aktualizováno

Hokejisté Kazachstánu porazili v závěrečném vystoupení obou celků na mistrovství světa ve skupině B v Rize Slovinsko 4:3. Sestupující Slovinci třikrát vedli, přesto zůstali jako jediní na turnaji bez bodového zisku. Kazachstán po první výhře v základní době poskočil na šesté místo před Norsko. Vítězný gól dal v čase 56:33 útočník Maxim Muchametov.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kazachstán - SlovinskoVideo: Česká televize

 
Článek

Souboj o čest začal velmi svižně. Na jedné straně nevyužil velkou příležitost Michajlis, vzápětí šli do protiútoku Slovinci a Kuralt po 90 sekundách od úvodního buly otevřel skóre. V závěru úvodního dějství hráli Kazaši přesilovku a byl to právě Michajlis, kdo se postaral o vyrovnání, když se prosadil parádní ranou pod horní tyčku.

Prakticky totožný scénář nabídla i druhé třetina. Byl to opět Kuralt, kdo na jejím začátku vrátil Slovincům vedení, přičemž tentokrát mu k tomu stačilo jen 66 sekund. Kazaši pak hráli svou druhou početní výhodu v utkání a i tuto nabídku dokázali využít - když chybělo do druhé pauzy odehrát 58 sekund, vyrovnal Muratov.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia před zápasy českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním, debatovat se bude o přestávkách i po skončení utkání.

Rovněž nástup do třetího dějství vyšel lépe Slovincům. Potřetí je posunul do vedení Drozg, a to v čase 42:27.

Poslední desetiminutovka však patřila soupeři. V 52. minutě čelil slovinský gólman Us sólovému úniku Rymareva a tento minisouboj prohrál - 3:3. V 57. minutě se pak rozhodl vzít vše do vlastních rukou Muchametov, když našlápl po pravém křídle, protlačil se do zakončení a bekhendovou střelou z úhlu uspěl.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Riga):
Kazachstán - Slovinsko 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. N. Michajlis (Rymarev, Beketajev), 40. Muratov (Orechov, Savickij), 52. Rymarev (Starčenko, Beketajev), 57. Muchametov (N. Michajlis) - 2. Kuralt, 22. Kuralt (Ograjenšek, Tičar), 43. Drozg (Simšič, Pance). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Kaukokari (Fin.) - Davis (USA), Ondráček (ČR). Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 4140.
Kazachstán: Šutov - S. Danijar, Beketajev, Polochov, Orechov, Butěnko, Dichanbek, Koroljov, Gajtamirov - Starčenko, Šestakov, Rymarev - N. Michajlis, Grenc, Savickij - Muratov, Muchametov, Omirbekov - Kajyržan, Mangisbajev, Rachmanov. Trenér: Mambetalijev.
Slovinsko: Us - Gregorc, Pavlin, Magovac, Crnovič, Podlipnik, Mašič, Štebih - Urbas, Jeglič, Verlič - Ograjenšek, Tičar, Kuralt - Pance, Simšič, Drozg - Zajc, Tomaževič, Čimžar - Maver. Trenér: M. Kopitar.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články