Hlavní obsah

Slovensko - Norsko 4:1SESTŘIH: Slováci rozhodli zápas naděje už v první třetině, svůj osud však v rukou nemají

Aktualizováno

Hokejisté Slovenska zvítězili ve svém posledním utkání skupiny B na mistrovství světa nad Norskem 4:1. K postupu do čtvrtfinále však musí ve večerním zápase porazit už jistý vítěz skupiny Švýcarsko domácí Lotyše, kteří mají aktuálně v tabulce shodně se Slovenskem 11 bodů. Ve prospěch Slovenska ale hraje vítězný vzájemný zápas.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - NorskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Zatímco Slováci měli v pondělí volno, Norové zápolili s Kanadou a dokázali ji porazit po výborně zvládnutých nájezdech. Dnes v úvodním dějství se na nich únava projevila, v součtu s faktem, že už hráli jen o čest bez postupových nadějí.

Slováky posadil na koně v končící čtvrté minutě Hrivík, jehož našel povedenou zpětnou přihrávkou zpoza branky Pánik. Právě on pak dvakrát nebezpečně zakončoval, za Nory odpověděl Engeland Andersen, ale strážce slovenské branky Škorvánek byl pozorný.

V osmé minutě našel Grman rozjetého Cehlárika, který nabral velkou rychlost, dostal se tváří v tvář Haukelandovi, ale neuspěl - jeho bekhendové zakončení skončilo v lapačce norského gólmana. Hned vzápětí zkusil štěstí od modré čáry Rosandič a Cehlárik si spravil chuť úspěšnou dorážkou. V 16. minutě pak prolétl Lantoši takřka celým hřištěm a prakticky rozhodl o osudu duelu.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia před zápasy českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním, debatovat se bude o přestávkách i po skončení utkání.

Norové od druhé třetiny hru vyrovnali a dočkali se velmi rychle alespoň dílčí radosti, když Berg-Paulsen našel ve 24. minutě skvělou nahrávkou přes Gajdoše a Čacha zakončujícího Vikingstada. Škorvánek neměl šanci.

Už po chvilce mohla přijít zápletka po jediném vyloučení na slovenské straně za celé utkání. Valkvae Olsen však nebyl zblízka úspěšný. Slováci mohli v oslabení naopak i odskočit zpátky na rozdíl tří branek. Pánik ujel do brejku, při zakončení s hokejkou prostrčenou mezi nohama ale nedokázal ohrozit Haukelanda.

Ve třetí třetině neproměnil velkou možnost Lantoši, Lunter rozezvučel brankovou konstrukci. Norové to v závěru zkusili s dlouhou power play. Hudáček nejprve zblízka nepochopitelně minul, Pánik pak ale přes více než půl hřiště završil skóre.

Mistrovství světa - skupina B (Riga)
Slovensko - Norsko 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Hrivík (Pánik, Regenda), 8. Cehlárik (Rosandič, Kňažko), 16. Lantoši (Gajdoš), 59. Pánik - 24. Vikingstad (Berg-Paulsen, Valkvae Olsen). Rozhodčí: Hunnius (Něm.), Bloski - Wyonzek (oba Kan.), Cattaneo (Švýc.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 4170.
Slovensko: Škorvánek - P. Koch, Nemec, Grman, Ivan, Kňažko, Rosandič, Jánošík, Gajdoš - Regenda, Hrivík, Pánik - Cehlárik, L. Hudáček, Kelemen - Lantoši, M. Sukeľ, Kudrna - Tamáši, Čacho, Lunter. Trenér: Ramsay.
Norsko: Haukeland - Hansen, Lilleberg, Johannesen, Engeland Andersen, Krogdahl, Kasastul - Valkvae Olsen, Vikingstad, Berg-Paulsen - K. A. Olimb, Trettenes, Martinsen - E. Salsten, Haga, Olden - Vesterheim, H. Salsten, Hoff - N. Steen. Trenér: T. Johansson.

Reklama