Hlavní obsah

Dánsko - Rakousko 6:2SESTŘIH: Uragán ve třetí třetině rozhodl o jasném vítězství Seveřanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dánští hokejisté porazili Rakousko 6:2 a na mistrovství světa vyhráli i třetí zápas. Gólem a dvěma asistencemi se na vítězství podílel útočník Niklas Andersen. Seveřanům se povedla zejména třetí třetina, v níž skórovali čtyřikrát. Dánsko je ve skupině A v Tampere druhé, Rakušané prohráli i potřetí a s jedním bodem jim patří šesté místo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Dánsko - RakouskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Oba týmy v úvodu zápasu nevyužily přesilovou hru. Dánové otevřeli skóre v 10. minutě, když se k Nikolaji Ehlersovi mezi kruhy odrazil puk a útočník Winnipegu prostřelil Kickerta. Na světovém šampionátu dal už čtvrtou branku. V závěru první části rakouský obránce Heinrich nastřelil tyčku.

Rakušané srovnali v 28. minutě z přesilové hry. Schneider vypálil a kapitán Raffl odrazem od brusle dostal kotouč za Dichowa. Vzápětí mohl Dánům vrátit vedení Poulsen, nadvakrát však Kickerta nepřekonal. Poté jel Ehlers sám na Kickerta, jenže se zakončením mezi betony neuspěl. Krátce nato Andersen pomocí odrazu od břevna posunul Dánsko do vedení 2:1.

Na konci prostředního dějství Rakousko soupeře zatlačilo a podobně začalo i závěrečnou třetinu, vyrovnat se mu však nepodařilo i proto, že Nissnerovu střelu zastavila tyč. Místo toho v 47. minutě udeřili Seveřané po dělovce Jensena Aaba, která se odrazila od tyčky.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Za 123 vteřin snížil Schneider po Rossiho bekhendové přihrávce před branku. Dánové si vzali dvougólový náskok zpět o tři minuty později po Jensenově trefě v přesilovce. Seveřané využili šestou početní výhodu na turnaji. O 76 sekund později zadák Lassen přidal pátý zásah svého týmu. V 58. minutě stanovil konečný výsledek Russell.

Svěřenci trenéra Heinze Ehlerse navázali na triumfy proti Maďarsku (3:1) a Francii (4:3 po prodl.).

Mistrovství světa v hokeji - skupina A (Tampere):
Dánsko - Rakousko 6:2 (1:0, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 10. N. Ehlers (Jensen Aabo, O. Lauridsen), 34. Andersen (Aagaard), 47. Jensen Aabo (Andersen, Aagaard), 52. N. Jensen (M. Lauridsen), 54. Lassen (Andersen), 58. Russell (N. Ehlers) - 28. Raffl (Schneider, Heinrich), 49. Schneider (Rossi, Maier). Rozhodčí: Fernandez (USA), Hunnius - Hofer (oba Něm.), Zunde (Lot.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 3131.
Dánsko: Dichow - Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, A. Koch, O. Lauridsen, Krogsgaard, Gammelgaard - N. Ehlers, Russell, N. Jensen - Boedker, Poulsen, Storm - Andersen, Moelgaard, Scheel - Olesen, Wejse, Bau Hansen - Aagaard. Trenér: H. Ehlers.
Rakousko: Kickert - Nickl, B. Wolf, Heinrich, Zündel, Brunner, Maier, Wimmer, Strong - M. Huber, Wukovits, P. Huber - Raffl, Nissner, Schneider - Zwerger, Rossi, Haudum - Ganahl, Achermann, Thaler. Trenér: Bader.
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Francie - DánskoVideo: Česká televize

Reklama