Hlavní obsah

Šílené, vidět to na vlastní oči! Reprezentant Černoch o koníčku, který ho po narození dětí hází do deprese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je mu teprve šestadvacet, s manželkou vychovají už dvě děti, tříletou dceru Victorii a desetiměsíčního syna Sebastiana. Na hokejistu má navíc Jiří Černoch i netradičního koníčka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rozhodčí nepochopitelně neodpískali ofsajd Jiřího ČernochaVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - „Rád čtu o druhé světové válce, hlavně o koncentračních táborech. A přiznávám, moc veselé čtení to není," připouští karlovarský útočník.

Touhu dozvědět se o druhé světové válce a holocaustu víc v něm zasel jeho dědeček. „Sice válku nezažil, ale když jsem byl malý, vyprávěl mi příběhy z ní. Rád si o ní čtu knížky a časopisy, koukám i na dokumenty, které dávají v televizi," říká rodák z Klatov.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia před zápasy českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním, debatovat se bude o přestávkách i po skončení utkání.

„V nějakých třinácti čtrnácti jsem byl na hokejovém turnaji v Ostravě a během volna jsme se jeli podívat na prohlídku koncentračního tábora v Osvětimi. Bylo něco šíleného vidět to na vlastní oči," ošívá se Černoch ještě teď při vzpomínce na návštěvu města na jihu Polska, v němž nacisti za války zřídili táborový komplex, kde zemřelo více než milion tři sta tisíc převážně židovských vězňů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kanada - ČeskoVideo: Česká televize

Po narození potomků už však knížky na téma holocaust bere do ruky méně častěji. „To prostě nejde. Ne z časových důvodů, ale házelo by mě to do deprese," přiznává Černoch a souhlasí, že v hokejovém prostředí nezná nikoho se stejnou zálibou.

„Ať přemýšlím, jak přemýšlím, fakt si nikoho nevybavím. Nenapadá mě jediný hokejista, se kterým bych si mohl popovídat o druhé světové válce," tvrdí hbitý forvard.

Kdo byl podle vás nejlepším českým útočníkem v utkání s Kanadou?
Dominik Kubalík
12,4 %
Vladimír Sobotka
1,5 %
Roman Červenka
3,2 %
Ondřej Beránek
2,5 %
Jiří Černoch
2,4 %
Jakub Flek
7,5 %
Martin Kaut
4,3 %
Radim Zohorna
55,5 %
Jiří Smejkal
1,2 %
Radan Lenc
1,3 %
Michael Špaček
1,3 %
Daniel Voženílek
6,9 %
Celkem hlasovalo 2541 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články