Hlavní obsah

Šance napravit nepovedené loňské 8. místo. Kdy hrají Češi na MS v hokeji 2024

Aktualizováno

Po devíti letech se hokejové světové mistrovství podívá opět do České republiky. O to větší motivace to může být pro české reprezentanty, kteří budou v domácí září reflektorů jistě chtít napravit loňské 8. místo. Projděte si kompletní program zápasů českého národního týmů na světovém šampionátu 2024.

Foto: Hokejový nároďák

Čeští hokejisté na tréninku v během MS 2022.

Článek

Úvodem připomeňme, že 87. ročník světového šampionátu se v roce 2024 uskuteční v termínu od 10. do 26. května. Zápasy skupiny A, dvě čtvrtfinálová utkání a následné vyvrcholení turnaje přivítá ve své vysočanské O2 Areně Praha, skupina B základní kola odehraje v Ostravar Aréně v Ostravě. V moravskoslezské metropoli se sehrají také dva čtvrtfinálové zápasy.

Kdy hrají Češi na MS v hokeji 2024

Český národní tým se představí v pražské skupině "A". Mezi osmičku týmů, které otevřou vrcholnou hokejovou akci, patří také domácí mužstvo, které naskočí do velmi náročného úvodního zápasu. Vždyť v prvním utkání, které se odehraje v úterý 10. května ve 20:20 hod., čeští hokejisté vyzvou čtyřnásobné světové šampiony a olympijské vítěze roku 2022 z Finska. Ač se hráčům "Suomi" poslední MS nevydařilo, budou nepochybně náročnou zkouškou a velkým prvním tahákem tuzemského mistrovství.

Program zápasů českého národního týmu
DatumČasZápas
pátek 10. 5.20:20Česko - Finsko
sobota 11. 5.20:20Norsko - Česko
pondělí 13. 5.20:20Švýcarsko - Česko
středa 15. 5.16:20Česko - Dánsko
pátek 17. 5.20:20Česko - Rakousko
sobota 18. 5.20:20Česko - Velká Británie
úterý 21. 5.16:20Kanada - Česko

O den později se národní tým střetne s Norskem, které na posledním MS porazilo poměrem 2:0. O dva dny později přijde na řadu souboj s nevyzpytatelnými Švýcary. Historická bilance s hráči země "Helvétského kříže" hraje do karet spíše českého týmu, avšak poslední vzájemný zápas na šampionátu v roce 2022 dopadl vítězně se skóre 4:2 právě ve prospěch Švýcarska.

Po jednodenní pauze se Česko ve středu 15. května představí v zápase s Dánskem, poté následují dva lehčí zápasy. Nejprve se čeští hokejisté v pátek 17. května utkají se sousedním Rakouskem, o den později se střetnou s navrátileckým týmem elitní skupiny MS Velkou Británií.

Česko - Kanada

Ostrý zápas na úvod, ještě ostřejší utkání na závěr základní fáze turnaje. Z pohledu českého fanouška v úterý 21. května v 16:20 hod. přijde na řadu jeden z největších taháků šampionátu. Vždyť kdo by si nechal ujít střet domácího týmu s několikanásobnými mistry světa i olympijskými vítězi z Kanady! Výběr "země javorového listu" dokázal světový šampionát ovládnout již 28 x, naposledy tomu bylo právě na loňském turnaji, když ve finále porazil Německo poměrem 5:2.

Harmonogram MS v hokeji 2024

DenFáze turnajeMísto
pátek 10. května až úterý 21. květnaZápasy ve skupináchPraha/Ostrava
čtvrtek 23. květnaČtvrtfinálePraha/Ostrava
sobota 25. květnaSemifinálePraha
neděle 26. květnaZápas o 3. místoPraha
FinálePraha

Lístky na zápasy českého týmu MS v hokeji 2024

Vidět národní tým na vlastní oči a ještě k tomu v domácím prostředí bývá snem snad každého zarytého příznivce českého hokeje. Možností, jak získat vstupenky na letošní domácí šampionát, je hned několik.

V první fázi je pro zájemce připravena soutěž o předprodej vstupenek. Zaregistrovat se můžete nejpozději do 15. září. Pokud se na vás usměje štěstí, do 8. října budete mít možnost přednostní nákupu.

Předprodej lístků
FázeDatumInfo
1.od 20. červenceRegistrace do soutěžního předprodeje
2.do 15. záříVolba týmů a zápasů
3.18. - 24. záříLosování a kontaktování výherců
4.2. - 8. říjnaPředprodej lístků pro výherce
Veřejný prodej lístků
FázeDatumInfo
1.po 10. říjnuVeřejný prodej - denní balíčky vstupenek
2.začátek roku 2024Veřejný prodej - lístky na jednotlivé zápasy
Informace průběžně aktualizujeme. Naposledy 15. srpna 2023.

Po 10. říjnu půjdou denní balíčky vstupenek do volného prodeje. Jejich cena se odvíjí od počtu zápasů v jednom hracím dni, výběru kategorie i předpokládané atraktivity daného utkání.

Nejnižší cena denního balíčku se vstupy na základní zápasy je 1180 Kč, oproti tomu nejvíce si diváci připlatí v případě, že se rozhodnout navštívit pražská utkání hraná v úterý 21. května. Za 4 880 Kč bude totiž k vidění zápas Rakousko vs. V. Británie, dále Kanada proti Česku a večerní střet Finska se Švýcarskem.

Samostatné vstupenky pro jednotlivá utkání půjdou do prodeje s příchodem nového roku 2024.

Reklama