Hlavní obsah

Takové zápasy nám pomáhají se zlepšovat, ví Hymlárová. A teď se poprat o bronz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na evropskou špičku už se české hokejistky dotáhly, ale k té světové stále ještě velký kus schází. Národní tým žen schytal v semifinále mistrovství světa od Spojených států debakl 1:10. „Ze skupiny B je to na takového soupeře najednou velký skok. Ale tyhle zápasy potřebujeme, pomáhají nám se ve všem zlepšovat,“ řekla pro hokej.cz autorka jediné trefy českého týmu Klára Hymlárová.

Foto: Henning Bagger, ČTK/AP

Útočnice Klára Hymlárová (vpravo) s Denisou Křížovou slaví jediný gól českých hokejistek proti USA.

Článek

Česká útočnice druhé formace snižovala ve druhé třetině na 1:7. „Aneta Tejralová mi dala puk na hokejku a společně s Denisou Křížovou jsme kotouč nějak dotlačily do sítě. Alespoň za ten jeden gól jsme rády, šancí jsme však měly víc," mínila Hymlárová.

O osudu utkání rozhodla už úvodní třetina, kterou Američanky vyhrály 6:0. „Start nebyl ideální, ale nezlomily jsme se. Ve druhé a třetí části už jsme hrály dobře. Pořád jsme podporovaly jedna druhou. Určitě máme do nedělního zápasu o bronz na čem stavět," komentovala pro oficiální web turnaje trenérka Carla MacLeodová.

„Po zápase jsem přišla do šatny a byla jsem na holky stejně hrdá jako po vítězství nad Finskem," dodala i přes vysokou porážku. „Rozhodně jsme nic nepodcenily, ale Amerika je ohromně silný soupeř, což se potvrdilo. Teď se musíme soustředit na boj o medaili," zavelela Hymlárová.

České hokejistky totiž stále mají velkou šanci na zisk historicky prvního cenného kovu. V neděli od 15:00 vyzvou nejspíše Švýcarsko, které hraje semifinále s favorizovanou Kanadou. „Švýcarky by asi byly lehčí soupeř. Ale hokej je nevyzpytatelný, takže si počkáme, na koho půjdeme. A až potom se budeme připravovat," doplnila Hymlárová pro hokej.cz.

Reklama