Hlavní obsah

TOP VIDEA MS: To už není normální! Na šampionátu podruhé dal gól rozhodčí

Aktualizováno

Hokejové mistrovství světa je opět přehlídkou povedených gólů, nápaditých kliček i obdivuhodných brankářských zákroků. Podívejte se na náš výběr těch nejpovedenějších momentů ze světového šampionátu.

Na hokejovém šampionátu podruhé dal gól rozhodčí.Video: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Že se dostanete na hokejový šampionát jen v pozici rozhodčího pořád neznamená, že si nemůžete splnit sen o vstřelení gólu na turnaji. Zrovna zápasy Norů na hokejovém mistrovství světa přinesly hned dvě trefy rozhodčích.

Poté, co se za Norsko prosadil sudí proti Švédům, v souboji se Spojenými státy naopak do jejich sítě usměrnil kotouč Kanaďan Jeff Ingram. V obou případech však branka uznána nebyla.

Fantastické zákroky gólmana udržely Rakousko mezi elitou

Stěžejní postavou Rakušanů v klíčovém boji o záchranu byl Bernhard Starkbaum. 36letý gólman proti Velké Británii předváděl jeden skvělý zákrok za druhým a držel tak svůj tým ve hře o udržení mezi elitou, přestože po většinu zápasu měli navrch Britové.

Rakouský gólman Bernhard Starkbaum udržel svůj tým mezi elitou i s pomocí fantastických zákroků.Video: ČT sport, SPORT.CZ

Rakušané se ve třetí třetině oklepali, z 1:3 otočili na konečných 5:3 a zajistili si tak účast na šampionátu i pro příští rok.

Odvážná akce získala Němcům bod

Nebojácným průnikem mezi obránci úspěšně zakončeným v pádu na kolenou pomohl německý hokejista Matthias Plachta svému týmu získat bod v utkání se Švýcarskem.

Němec Matthias Plachta zaujal nebojácným průnikem mezi obránci Švýcarska.Video: ČT sport, SPORT.CZ

Němci sice nakonec prohráli 3:4 na nájezdy, díky gólu 31letého útočníka Mannheimu se však mohou alespoň pochlubit nejhezčí akcí zápasu.

Zmatený americký supertalent daroval soupeři vyrovnání

Zatímco Jack a Quinn už jsou hvězdami NHL, nejmladší bratr Luke Hughes ještě setrval na Michiganské univerzitě a poté vyrazil na mistrovství světa. Nadaný obránce na šampionátu zaujal skvělými momenty včetně rozhodujícího gólu v prodloužení proti Rakousku, ale také minelou v zápase se Švédskem.

Americký supertalent baví diváky MS, proti Švédům však fatálně selhal. Příspěvek z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: ČT sport, SPORT.CZ

Po nešťastném zlomení hole totiž zmateně odjel na střídačku, místo aby bránil skórujícího Carla Grundströma. Utkání tak došlo do prodloužení a Američané za konečnou výhru 3:2 brali o jen dva body.

Paráda z NHL byla snadným soustem pro gólmana

Alexandre Texier před rokem a půl ohromil NHL, když pomohl Columbusu nájezdem s parádním jednoručním zakončením mezi betony.

Místo parádičky z NHL snadný zákrok pro gólmana.Video: ČT sport, SPORT.CZ

A v neděli svou oblíbenou fintu zkusil znovu, když Francie senzačně vedla 2:0 nad Švýcarskem. Tentokrát však selhal a Švýcaři a nakonec dotáhli zápas k vítězství 5:2.

Gólmanům na turnaji vládne Fin. Podívejte se na jeho nejpovedenější zákrok

Oporou v brankovišti Finů je na tomto šampionátu Jussi Olkinuora.

Finský brankář Jussi Olkinuora si tímto zákrokem pomohl ke třetí nule na šampionátu.Video: ČT sport, SPORT.CZ

31letý gólman vychytal proti Rakousku ve svém čtvrtém vystoupení na turnaj už třetí nulu a pomohl si k ní i tímto parádním zákrokem proti Alimu Wukovitsovi.

Švédům dal gól rozhodčí

Americký lajnový rozhodčí Nick Briganti nechtěně usměrnil kotouč do brány Švédů v utkání s Norskem.

Kuriózní gól v utkání Švédsko - NorskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Norové se však snížení na 2:6 nedočkali. Gól po odrazu puku přímo od některého z rozhodčích totiž podle pravidel neplatí, a tak se svěřenci Pettera Thoresena museli smířit s prohrou 1:7.

Slovenský supertalent předvedl skvělé sólo přes celé kluziště

Fantastickou akci předvedl v duelu s Kazachstánem Juraj Slafkovský. Slovenský supertalent zpoza vlastní brány dojel s kotoučem na holi až do zakončení. To mu však znemožnil hákující Sagadejev a Slafkovský tak dostal novou šanci z následného trestného střílení, které už proměnil v rozhodující gól svého týmu.

Slovenský supertalent ohromil diváky sólem přes celé hřiště.Video: ČT sport, SPORT.CZ

Pro teprve 18letého Slafkovského to byl druhý gól na turnaji a celkem pátý bod v pátém utkání.

Gólman Kazachstánu deptá soupeře skvělými zákroky

Andrej Šutov na letošním šampionátu předvádí jeden skvělý zákrok za druhým. Takto gólman Kazachstánu deptal útočníky Švýcarska.

Gólman Kazachstánu Andrej Šutov trápil další soupeře.Video: ČT sport, SPORT.CZ

Přestože Švýcaři zvítězili 3:2, kvůli 24letému brankáři soupeře rozhodně nemohou říct, že se jednalo o snadnou výhru.

Co tady děláš? Divila se česká střídačka...

Český útočník Matěj Stránský zaujal tvrdým hitem, po němž lotyšský obránce Kristians Rubins skončil na střídačce českého týmu.

Matěj Stránský poslal Kristianse Rubinse na českou střídačkuVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Celou situaci sledovali pořádně zblízka Tomáš Hertl, Jiří Černoch a David Jiříček, které nečekaná návštěva očividně pobavila.

Také Italský brankář umí...

Také 31letý italský gólman Andreas Bernard předvedl skvělý zásah. Takto udržel svůj tým ve vedení v záchranářském souboji s Francií.

Povedený zákrok italského gólmana Andrease Bernarda.Video: ČT sport, SPORT.CZ

I s jeho přispěním tak Italové vybojovali alespoň bod po prohře 1:2 v prodloužení.

Nejrychlejší gól turnaje? Podívejte se na Asplundovu skvělou práci

Zatím nejrychlejší gól na letošním šampionátu vstřelil Rasmus Asplund. Švédský útočník se prosadil proti Velké Británii už po 13 vteřinách hry. Povšimněte si jeho skvělé práce, kdy nejprve dojel kotouč po vhazování, které přitom vyhrál soupeřův centr Scott Conway.

Dosud nejrychlejší gól na letošním hokejovém mistrovství světa.Video: ČT sport, SPORT.CZ

Asplund bez váhání nahodil puk do rohu a poté jej sám dojel. Získal tak pro svůj tým útočné pásmo a následně byl v mžiku před bránou připravený na dorážku. Švédsko nakonec zdolalo Velkou Británii 6:0.

Judistický chvat na hokejovém šampionátu se obešel bez trestu

Italský obránce Peter Spornberger skolil Dána Nicholase B. Jensena chvatem, který připomínal spíše judo než hokej.

Italský obránce Peter Spornberger zápasnickým chvatem složil na led Dána Nicholase B. Jensena.Video: ČT sport, SPORT.CZ

K nelibosti dánské střídačky se navíc tento zákrok obešel bez trestu. Jensen se naštěstí po ošetřování vrátil do hry.

Duel Kanady se Slovenskem nabídl fantastické zásahy gólmanů

Jestli někde byly k vidění opravdu skvělé zákroky brankářů, pak to byl souboj Slovenska s Kanadou. Adam Húska ohromil svým skokem proti dorážce Dylana Cozense ve druhé třetině a udržel tak Slováky ve hře o bodový zisk.

Souboj Slováků s Kanadou nabídl fantastické zásahy gólmanů.Video: ČT Sport, SPORT.CZ

Kanada sice vyhrála jednoznačným skóre 5:1, Húskův protějšek Logan Thompson si však nemusel stěžovat na nedostatek práce a střelu Michala Ivana dokonce musel zneškodnit fotbalovou robinzonádou.

Merzlikins zastavil Nory

V utkání s Norskem se Lotyši mohli spolehnout na 28letého gólmana Elvise Merzlikinse.

Lotyšský gólman zastavil obrovskou šanci Norů.Video: ČT Sport, SPORT.CZ

Brankář Columbusu přispěl 34 zákroky k vítězství pobaltské země 3:2. Nejvíce zaujal tímto parádním zmařením Jakobsonovy střely.

Na parádičky je vhodný čas vždycky

Že můžete bavit diváky i za velmi nepříznivého stavu, ukázal hokejista Spojených států Alex Galchenyuk.

Paráda Alexe Galchenyuka ze Spojených států.Video: ČT Sport, SPORT.CZ

28letý útočník Arizony, který je synem běloruského reprezentanta Aleksandra Galčenjuka, vstřelil Finům parádní gól za stavu 0:4 necelé dvě minuty před koncem utkání.

Útočníka Hradce Králové okradl brankář o gól

Gólman Kazachstánu Andrej Šutov se vytáhl parádním zákrokem proti Francii.

Zákrok turnaje? Podívejte se na parádu brankáře Kazachstánu.Video: ČT Sport, SPORT.CZ

Když dokázal vyrazit zakončení hradeckého útočníka Jordanna Perreta, znamenalo to pro jeho tým, že je stále ve vedení 1:0. Francouzi však dokázali otočit a vyhráli 2:1.

Rakouský supertalent deptal Američany

Nejen David Jiříček nebo Juraj Slafkovský. Svou naději pro nadcházející draft NHL mají na šampionátu také Rakušané. Řeč je o Marco Kasperovi.

Rakouský supertalent Marco Kasper ukázal sebevědomí proti Američanům.Video: ČT Sport, SPORT.CZ

18letý útočník švédského Rögle větral obranu favorizovaných Američanů a navrch přispěl asistencí k senzačnímu zisku bodu, který může Rakušany těšit i přes prohru 2:3 po prodloužení. V bojích o záchranu na elitním šampionátu by se totiž mohl pořádně hodit.

Bekhend? Forhend? Italský útočník zaujal zpracováním

Itálie podobně jako jiní hokejoví trpaslíci sází na hráče narozené v Severní Americe. Jedním z nich je i Brandon McNally, který v klání s Kanadou zaujal nápaditým zpracováním kotouče před prvním gólem utkání.

Brandon McNally vtipným zpracováním pomohl Itálii do vedení proti Kanadě.Video: ČT Sport, SPORT.CZ

Útočník narozený ve Spojených státech sice přihrávkou na Phila Pietronira pomohl zaskočit favorizovanou Kanadu. Celek s javorovými listy na dresech si však nakonec pohlídal jasné vítězství 6:1.

Reklama

Související témata: