Hlavní obsah

Totálně idiotské. Švédy naštvala americká zákeřnost, útočník hledal na ledě zub

Američtí hokejisté jsou po základní části MS jediným neporaženým týmem na turnaji. Čtvrtfinálový soupeř Česka na závěr bojů ve skupině porazil v přímé bitvě o první místo ve skupině i Švédy (4:3 PP). Kromě dobrého výkonu ale předvedl zámořský tým i zákeřný faul a další hraniční zákroky, na které skandinávský tým tvrdě doplatil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Švédsko - USAVideo: Česká televize

 
Článek

Tým Tre Kronor musel zápas dohrávat bez Rasmuse Sandina a Andrého Peterssona. A kouč Švédů Sam Hallam neměl po utkání jasno, zda budou pro čtvrtfinále s Lotyšskem v Rize fit.

Poprvé pořádně zatrnulo švédské střídačce už v šesté minutě (v sestřihu v čase 0:18), kdy Michael Eyssimont sejmul u mantinelu kolenem Sandina. Obránce Washingtonu Capitals po zákroku nemohl vstát. Až s dopomocí se mu podařilo opustit led a následně i Nokia Arenu.

„Tohle nejsou vůbec veselé obrázky. Byl to totálně idiotský zákrok," rozčiloval se expert švédské televize Jonas Andersson, jehož zaskočilo, že Američan nedostal rovnou vyšší trest. „To musí být trest do konce zápasu," nechápal expert. Sudí mu po dodatečné kontrole u videa dali za pravdu a Eyssimont se musel pakovat do kabiny.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Švéd Rasmus Sandin s bolestivou grimasou.

„Rasmus Sandin už se do zápasu nevrátí. Má zranění v dolní polovině těla. Podstoupí další vyšetření," informoval mluvčí reprezentace Linus Hugosson deník Expressen.

Další rána pro Tre Kronor přišla ve druhé třetině, kdy Dylan Samberg poslal k zemi Peterssona. Z opakovaných záběrů pak bylo vidět, že ve stejný moment před brankou ještě inkasoval úder holí do obličeje Dennis Everberg.

Těsně před vypršením normální hrací doby dostal zásah hokejkou do obličeje i útočník Lucas Raymond, který pak na ledě hledal svůj vyražený zub. Rozhodčí nakonec vyšší trest neudělili a Američané následně v prodloužení rozhodli o výhře.

Ve středu ráno pak přišla pro švédský národní tým nepříjemná zpráva, když reprezentační lékař oznámil, že André Petersson už kvůli zranění na MS dohrál.

Reklama

Související témata: