Hlavní obsah

USA posílí na MS brankář Swayman z Bostonu

Brankář Jeremy Swayman z Bostonu posílí hokejisty Spojených států amerických na mistrovství světa v Tampere a Helsinkách. Třiadvacetiletý rodák z Anchorage vypadl v sobotu s Bruins v 1. kole play off NHL po porážce v rozhodujícím sedmém utkání na ledě Caroliny 2:3. Pro Swaymana to bude premiéra na velké mezinárodní akci. Zúčastnil se jen světového šampionátu dvacítek v roce 2018, kde získal bronz.

Foto: James Guillory, Reuters

Jeremy Swayman v brance Bostonu.

Článek

Swayman by měl do Tampere přicestovat před čtvrtečním zápasem USA proti Velké Británii. Doplní na soupisce gólmany Strausse Manna a Jona Gilliese. Nahradí Alexe Nedeljkovice, který byl v nominaci, ale nebyl zapsán kvůli zranění.

Swayman má za sebou druhou sezonu v NHL a odchytal v ní 41 zápasů s průměrem 2,41 obdržené branky, úspěšností zákroků 91,4 procenta a třikrát udržel čisté konto. V play off sice začal v brance Bruins Švéd Linus Ullmark, ale po úvodních dvou porážkách na ledě Caroliny 1:5 a 2:5 dochytal sérii Swayman. V pěti zápasech měl průměr 2,63 inkasovaného gólu a úspěšnost 91,1 procenta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Finsko - USAVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Boston jej draftoval v roce 2017 ve 4. kole na 111. místě. Swayman v ročníku 2020/21 po debutu v NHL nastoupil do 10 utkání, udržel průměr 1,50 gólu na zápas, úspěšnost 94,5 procenta a vychytal dvě nuly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih utkání USA - LotyšskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Američané budou v pondělí 23. května předposledním soupeřem české reprezentace v základní skupině B.

Reklama

Související témata: