Hlavní obsah

Útočník Chytil pro zámořská média: Jedu na mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočník Filip Chytil by měl posílit hokejovou reprezentaci na mistrovství světa. Nejde sice ještě o oficiální informaci, kterou by potvrdilo vedení národního týmu – to se očekává z úst generálního manažera Martina Havláta ve čtvrtek dopoledne – nicméně sám hráč to řekl zámořským novinářům při středečním výstupním dni klubu New York Rangers. 23letý Chytil by si tak na šampionátu zahrál po dvou letech, znovu se tak stane v lotyšské Rize, byť v roce 2021 se hrálo bez diváků.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Filip Chytil posílí národní tým na mistrovství světa

Článek

Chytil po vyřazení Rangers v 1. kole Stanley Cupu projevil o reprezentaci zájem. A jeho rozhodnutí přiletět i touhu českého realizačního týmu po něm potvrzují zprávy zámořských novinářů. Například Colin Stephenson z Newsday Sports na svém twitterovém účtu napsal: „Filip Chytil řekl, bude hrát za Česko na mistrovství světa."

V podobném duchu referovala na sociální síti i hokejová reportérka New York Post Mollie Walkerová.

Zřejmě tedy nic nebrání, aby se útočník k reprezentaci připojil.

Naopak vůbec nadějně to nevypadá s příjezdem Pastrňáka, Krejčího či Zachy. Pastrňáka i Krejčího trápilo v play off zranění, Zacha dosud nereprezentoval v A-týmu. Jediným z české kolonie Bruins, který by tak tým měl posílit, je obránce Jakub Zbořil.

Reklama