Hlavní obsah

V Tampere prší a v hale se hodně věcí dodělává. Češi ale pečlivě trénovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do chladného a deštivého rána se ve čtvrtek probudili čeští hokejisté po své první noci v Tampere. Dumat nad teplotním skokem o více než patnáct stupňů proti domovině ale neměli v dějišti mistrovství světa čas, před polednem místního času vyjeli už podruhé na led Nokia Areny.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trénink české hokejové reprezentace před startem mistrovství světa v Tampere.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Hodinu na ledě bylo všech 25 hráčů do pole i kompletní trenérský tým, kde kouče a jeho dva asistenty Zábranského s Eratem doplnili ještě oficiální videokoučové Kaskinen a Horáček. Kouč Kari Jalonen ponechal tréninkové složení mužstva, což jen potvrzuje, že má ucelenou představu o dodržování herního systému i kompozice sestavy.

„Systém turnaje je takový, že musíme jít den ode dne, zápas od zápasu. Nesmíme se koukat moc daleko, spíš je nutné tvrdě pracovat a tvořit," říkal finský trenér českého týmu.

Tréninková sestava Česka
Vejmelka, Langhamer, Dostál - Hronek, Šimek, D. Musil, Kundrátek, Sklenička, Jiříček, Jordán, Ščotka - Blümel, Krejčí, Červenka - Smejkal, Hertl, J. Vrána - M. Stránský, M. Špaček, Simon - Flek, Černoch, H. Zohorna - Holík, Kodýtek

Hráči už s větší mírou tolerance přijímali hrbolatý led. „První den byl led hrozný, ve čtvrtek se mi už zdál lepší. Buď jsme si zvykli nebo před námi na něm nebylo tolik týmů," prohlásil útočník Dominik Simon. „Možná se pozitivně projevilo i to chladnější počasí venku," uvažoval obránce David Sklenička.

Hala ale ještě zůstává v režimu příprav. „Dodělává se tu ale hodně věcí na poslední chvíli, takže zatím to na mě moc atmosférou mistrovství nedýchá. Pořadatelský rozjezd bude asi pomalejší, o to víc do toho musíme šlápnout my," míní Simon.

Šampionát začne už v pátek odpoledne. Český tým ale vstoupí do turnaje až sobotním duelem od 15.20 h proti Velké Británii. Do té doby reprezentanty čeká ještě jeden klasicky trénink a v den zápasu pak rozbruslení. „Raději bych hrál první den, to delší čekání na start není úplně příjemné. Zase ale máme jeden den tréninku k dispozici navíc, abychom uladili systém," tvrdil Sklenička.

„Každý hráč má rád zápasy, kdy o něco jde. A tohle je mistrovství světa, nad tím už moc důležitějších věcí není. Už se se vážně strašně moc těšíme," doplnil centr David Krejčí.

Reklama

Související témata: