Hlavní obsah

Věřím, že Češi budou ve finále, říká bývalý hokejista. Černý kůň je pro mě Švýcarsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové mistrovství světa v Rize a Tampere nezadržitelně klepe na dveře. Z hlediska sázkových kanceláří jsou největšími favority na celkové prvenství hokejisté Finska, zapomínat se však nesmí ani na zámořské celky, Švédsko či bronzové Čechy z posledního šampionátu. Nebo se snad zrodí nějaké překvapení a trofej zvedne nad hlavu někdo úplně jiný? „Za mě je černý kůň Švýcarsko. Kdybych si ale měl tipnout celkového vítěze, tak to bude Finsko,“ odhaduje Radek Duda, host hokejového pořadu Příklep.

Kdo vyhraje MS? Kdo je černý kůň? A jak dopadnou Češi? Řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Finové budou na letošním šampionátu v roli obhájců, i proto jsou nad nimi velká očekávání. „Hrají takový neatraktivní hokej, ale účelný. Mají to výborně poskládané. Jsou to výborní bruslaři, hrají dobře v obraně a mají skvělé brankáře. Vidím v tom velký oříšek," říká bývalý reprezentant Radek Duda a dodává. „Zámořským celkům naopak moc nevěřím," tipuje.

Šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr rovněž vidí velké nebezpečí v severských státech. „Řekl bych, že velkým favoritem budou Švédové. Líbí se mi jejich hra," líčí. „Černým koněm budou Spojené státy, kde je hodně talentu. Vycházím z toho, co jsem viděl třeba na EHT a jak jsem se díval na Kanadu a Ameriku," doplnil.

Příklep s bývalým reprezentantem Radkem DudouVideo: Sport.cz

Zapomínat se nesmí ani na české ambice. Podstatné ale bude uhrát si co nejlepší výchozí pozici před případnými vyřazovacími boji. „Do čtvrtfinále bychom měli postoupit. Bude ale klíčové, aby to bylo z co nejlepší pozice. Abychom se vyhnuli Švédům, Finům a Američanům. To bude těžké. V podstatě to znamená vyhrát skupinu, což je náročný úkol," uvědomuje si novinář.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

České reprezentaci, která na loňském šampionátu vybojovala bronzové medaile, věří někdejší reprezentant Duda. „Je to obrovská šance se zviditelnit. Klukům věřím, věřím ve finále," přeje si bývalý hokejový bouřlivák. Obava ale panuje z fungování obrany a útoku.

„Jde jen o to, abychom neměly velké problémy v obraně a dokázali dávat góly. Abychom nebyli ve stejné fázi, jako loni před příjezdem Davida Pastrňáka," vzpomíná Kézr na loňské ofenzivní trápení.

Co dalšího zaznělo v hokejovém pořadu Příklep s bývalým reprezentantem Radkem Dudou, se můžete podívat ve videu.

Reklama